Ministryně mezi zajíčky: Schillerová s Dostálovou si vzaly pod křídla účastníky Muže roku

Ministryně financí Alena Schillerová a její kolegyně z místního rozvoje Klára Dostálová si během ostré předvolební kampaně udělaly „dámskou jízdu“. Vyrazily do Náchoda, aby usedly v porotě soutěže Muž roku 2021. Obě se také staly patronkami jednoho z účastníků a vítězům předávaly ceny. Mnoho lidí pro ně ale příliš pochopení nemělo.

Sociální sítě ministryně financí Aleny Schillerové jsou v posledních týdnech opravdu rozmanité. 

Jeden den na nich pózuje s prezidentem Milošem Zemanem, to když spolu jednali o rozpočtu na příští rok, záhy si k sobě političku tiskne z každé strany jeden vysportovaný mládenec.

Společně s parťačkou z vlády, ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou, Schillerová usedla v porotě Muže roku 2021. 

Obě dámy byly mezi účastníky v kurzu. Aby ne, právě ony usedly – společně třeba s Danielou Šinkorovou, Jiřím Krampolem či Zuzanou Bubílkovou – v porotě a rozhodovaly tak o výsledném pořadí. 

Alena Schillerová dělala patrona soutěžícímu číslo 12.

Každá ministryně také dostala pod křídla jednoho z účastníků, kterému dělala patronku. Pro Schillerovou to byl muž číslo dvanáct, Dostálová dostala jedenáctku.

Ani jeden z jejich svěřenců sice nevyhrál, dámy ale nesmutnily. Na starost jim připadlo ocenění stříbrného muže roku Jiřího Perouta, který bude Česko reprezentovat na soutěži Mister Supranational.

Dostálová mu darovala večeři v oblacích, Schillerová přidala someliérský kurz.

„Na finálovém večeru panovala skvělá atmosféra. Bylo mi ctí zasedat v porotě,“ pochvalovala si ministryně financí.

Klára Dostálová se „svojí“ jedenáctkou

Mnoho lidí ale pro jejich kratochvíli příliš pochopení nemělo. Na Schillerovou a Dostálovou se na sociálních sítích sesypaly nejen vtípky, ale i hodně ostrá kritika.

„Že jdete na Muže roku, to je vaše práce? Myslím, že ne. Opravdu byste měla něco dělat s tím, že jsme v těžkém minusu, a ne se fotit na každém nároží,“ vzkazuje ministryni financí Martin a rozhodně není sám.

„Aneb když máš jako ministryně financí čas na hovadiny a výsledek podle toho vypadá,“ přidala se Alena.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:36 úterý 28. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 12
  • 5
  • 4
  • 1
  • 1