Ministryně Vánoc Schillerová: Po majetku z exekucí nabízí pod stromeček dluhopisy

Stejně jako minulý rok má pro vás ministryně financí Alena Schillerová i letos tip na dárek. Tentokrát nejde o věci zabavené státem, ale rovnou o státní dluhopisy. „Pánové, vám bych pro vaše drahé polovičky doporučila raději něco osobnějšího,“ upozorňuje ministryně ve videu u vánočního stromečku či adventního věnce.

Ještě loni Alena Schillerová před Vánoci lákala Čechy na široký výběr dárků na aukčním portálu Nabídka majetku státu, kde stát nabízí věci, které byly například zabaveny při trestné činnosti nebo mu propadly po zemřelých bez dědiců.

Ministryně financí nezklamala ani letos. Tentokrát má ale jiný tip než třeba zabavená kradená auta nebo chatky, kde se vařily drogy.

„Zdravím vás, přátelé. Vánoce jsou za dveřmi, a tak mnozí z vás jistě přemýšlí, co svým blízkým dát pod stromeček. Pokud ještě nevíte, mám pro vás tip. A nebojte se, nejsou to ponožky. Je to dluhopis republiky. Můžete s ním zhodnotit svoje úspory a ještě potěšit blízké,“ vzkazuje Schillerová od vánočního stromečku.

Ministryně financí Alena Schillerová nabízí Čechům dluhopisy jako ideální dárek k Vánocům.

„Je to dárek, který neomrzí, ale naopak s postupem času získává na hodnotě. V případě reinvestičního dluhopisu dokonce rok od roku výhodněji. Nebo můžete zvolit konzervativnější protiinflační dluhopis, který vám garantuje, že vaše investice nebude znehodnocena inflací,“ dodává u zapáleného věnce.

Jak ministryně upozorňuje, dluhopisy se dají pořídit od tisícovky, a dokonce i s dárkovým balením.

„Pánové, vám bych ale pro vaše drahé polovičky doporučila raději něco osobnějšího,“ upozorňuje Schillerová na závěr.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:47 čtvrtek 8. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 70
  • 35
  • 28
  • 20
  • 16
  • 14