Ministryně Schillerová ukázala krásnou dceru. Nechybělo moc a byly spolu ve Sněmovně

Všichni ji znají hlavně jako ministryni financí, Alena Schillerová je ale také pyšnou maminkou. O víkendu si udělala dámskou jízdu s dcerou Petrou a nezapomněly ani na společné selfie. Těžko uvěřit, že je půvabná blondýnka ostřílenou komunální političkou a s mámou se málem sešla v Poslanecké sněmovně!

Na první pohled Petra Rusňáková vypadá, jako by právě dokončila školu. Ve skutečnosti v lednu oslavila osmatřicáté narozeniny!

Už v roce 2014 byla zvolena do brněnské rady města za ANO. Po čtyři roky tam měla v gesci cestovní ruch a marketing. 

Ministryně financí Alena Schillerová se pochlubila krásnou dcerou Petrou.

Teď už sice funkci nevykonává, komunální politiku ale tak úplně neopustila ani po dalších volbách. Aktuálně předsedá komisi pro cestovní ruch rady Jihomoravského kraje. 

Nechybělo mnoho a s matkou Alenou se mohla Petra Rusňáková potkávat v Poslanecké sněmovně. Před sněmovními volbami v roce 2017 figurovala na osmém místě kandidátky hnutí ANO. Kandidaturu ale nakonec stáhla.

Petra Rusňáková ještě jako brněnská zastupitelka

Mohl za to podle jejích slov tlak v souvislosti s trestním stíháním jejího manžela, podnikatele Davida Rusňáka. Ten byl obviněn v kauze úniků informací z policejních spisů.

„Moje rodina i já jsme všichni čelili výraznému tlaku ze strany médií. Po všech těch událostech jsem se z nich dozvídala pro mě velice překvapivé, znepokojující a také dehonestující tvrzení, že já jako brněnská komunální politička spolu se svou rodinou tvoříme organizovanou zločineckou skupinu, která celé město řídí,“ prohlásila Petra v rozhovoru pro iDNES.cz.

„Pokud bych šla do vyšších pater politiky, znamenalo by to mnohem větší tlak,“ krčila rameny.

Aktuálně půvabná blondýna působí jako manažerka a členka dozorčí rady v manželově investiční skupině DRFG. A sama je pyšnou maminkou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:29 pondělí 4. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 153
  • 87
  • 77
  • 33
  • 21
  • 9