Vkradl se k té ženě, chytil ji zezadu a zuřivě bodal. Muž popsal Afgháncovo řádění

Německem v sobotu otřásl hrozivý případ z Berlína, kde devětadvacetiletý Afghánec Abdul Malik A. pobodal dva lidi. Cílil na ženu, nelíbilo se mu totiž, že ji vidí pracovat. Oběť teď leží v nemocnici a nefunguje jí levá půlka mozku. Pobodán byl i muž, který se jí vydal na pomoc. Právě ten teď vlastními slovy popsal, jak se celá událost seběhla. Policisté pracují s verzí, že je Afghánec psychicky narušený, jenže svědectví nahrávají teroristickému činu.

Německý Bild hovořil s šestašedesátiletým Klausem F. Jeho tvář pokrývají náplasti a jizvy, které mu v sobotu právě afghánský násilník způsobil.

„Viděl jsem tu ženu. Pachatel se k ní vykradl zezadu a objal ji rukama. Pak začal bodat. Několikrát,“ popisuje muž, který zrovna mířil do kavárny za přáteli.

Klaus se rozhodl zachovat statečně a na muže, který zuřivě bodal svou oběť, se vrhl.

„Ucítil jsem první ránu na čele,“ popisuje s tím, že se snažil chránit si obličej taškou, ale přesto utržil bodnou ránu přímo do krku. 

Takto to vypadalo na místě činu.

„Říkal jsem si: Dneska prostě neumřu,“ popisuje Klaus, jemuž se následně zakrvácenému podařilo uprchnout do nedalekého kadeřnického salonu.

Měl štěstí, po dvou dnech ho z nemocnice propustili. Úplně jinak na tom je Regina G., která leží na jednotce intenzivní péče a levá polovina její mozkové hemisféry nefunguje.

Policisté Abdula Malika A. zadrželi a umístili do detenčního centra. Ke svému činu se odmítl vyjádřit, podle informací Bildu mu vadilo, že ženu vidí pracovat, protože by měla sedět doma. 

K útoku došlo v parku, kde žena pracovala jako zahradnice.

Policisté aktuálně pracují se dvěma verzemi. Tou první je, že je muž psychicky narušený, což by pro něj byla polehčující okolnost. Druhou variantou je teroristický čin. 

Leccos by tomu napovídalo svědectví sousedů ze čtvrti Wilmersdorf v Bavorsku, kde Afghánec žil v jednopokojovém bytě. Ti tvrdí, že se je několikrát pokoušel přemluvit, aby konvertovali k islámu.

Muž nyní čelí obvinění z pokusu o vraždu a přitěžujícímu útoku.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 6. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 10
  • 8
  • 5
  • 5
  • 5