Adam Vojtěch má covid-19: Díky očkování mám mírný průběh, řekl ministr

Ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO) měl pozitivní test na covid-19. Na test šel preventivně, protože mu nebylo z pátku na sobotu dobře. Jak Vojtěch uvedl, mírný průběh a bude pracovat z domova.

V neděli měl být Adam Vojtěch hostem pořadu Otázky Václava Moravce. Kvůli pozitivnímu testu na covid-19 se ministr rozhodl, že se připojí vzdáleně.

„Z pátku na sobotu mi nebylo dobře, proto jsem si včera došel preventivně na PCR test. Ten bohužel ukázal, že jsem pozitivní. Nastupuji tak do 14denní izolace. Díky očkování mám mírný průběh a budu tak pracovat z domova,“ vzkázal Vojtěch na svém Facebooku.

Ministr zdravotnictví není prvním členem vlády, který se potýkal s covidem-19. Prošli jím už například ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO), bývalý ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) či vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček.

V současné době je pozitivní i prezident Miloš Zeman, který ale podle lékařů nemá příznaky. V neděli Zeman dokonce v Lánech jmenoval premiérem Petra Fialu.

Během ceremoniálu byla hlava státu za plexisklem. U jmenování byl ještě hradní kancléř Vratislav Mynář a protokolář Vladimír Kruliš. Všichni přítomní byli testováni a musely být v místnosti také pečlivě dezinfikovány všechny předměty.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:21 pondělí 28. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 9
  • 5
  • 3
  • 2
  • 0