Jeden týden a 2 tisíce prodaných aut! Skupina AURES Holdings trhla rekord

AAA Auto | foto: Expres.cz

Léto je tu a Češi nakupují auta jako zběsilí. Společnost AURES Holdings dokonce v mezinárodní sítí autocenter AAA Auto zaznamenala za 27 let existence rekord. Za pouhý týden prodala bezmála dvě tisícovky aut! „Počty vyplněných poptávkových formulářů navíc dávají tušit, že nárůst bude ještě dále pokračovat,“ libuje si generální ředitelka Karolína Topolová.

Dost možná blížící se prázdniny a vidina cestování po Česku i po Evropě hnaly velkou spoustu Čechů do autoprodejen. A ty mají žně. Třeba taková skupina AURES Holdings dokonce v týdnu od 17. do 23. června trhla rekord v podobě prodaných vozů!

„Zdá se, že největší vrchol letošní jarní sezony začal teprve předminulý týden. Prodej 1900 vozů ve skupině v jednom týdnu je navíc rekordně vysoký za celou dobu 27leté existence společnosti,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka AURES Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA Auto.

„Údaje o extrémně vysoké návštěvnosti webových stránek a počty vyplněných poptávkových formulářů navíc dávají tušit, že nárůst bude ještě dále pokračovat,“ dodala.

Tisková konference AAA Auto

Nejprodávanějšími vozy v České republice v onom týdnu byly tradičně Škoda Octavia a Fabia, následované VW Passat a dalšími dvěma škodovkami, rapidem a superbem. Celkem se zde prodalo 1100 aut.

Podobně se z hlediska pořadí značek vyvíjely prodeje na Slovensku, jen octavia si prohodila místo s fabií. V Maďarsku byl nejprodávanější Ford Focus, v Polsku Renault Megane.

Skupina AURES Holdings působí na trhu již 27 let. Provozuje síť 49 poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku. Za dobu své existence obsloužila již přes 2,2 milionu zákazníků. Skupina prodá ročně na 83 tisíc vozů a je tak největším prodejcem ojetých aut ve střední a východní Evropě. Prodává také zánovní vozy pod obnovenou značkou Mototechna.

Porovnávat vozy teď můžete přímo v telefonu.

Společnost se pravidelně umisťuje v žebříčcích Czech Top 100 a Českých 100 nejlepších. Pro roky 2017 a 2018 byla držitelem prestižního ocenění Superbrands a umístila se na 2. místě v celoevropské soutěži European Business Awards 2016/2017.

Skupinu AAA Auto vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners. Značky AAA Auto a Mototechna jsou oficiálním partnerem nejvyšší české fotbalové soutěže: Fortuna ligy.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:23 úterý 29. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 17
  • 15
  • 13
  • 13
  • 10