Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Mladým se nechce tvrdě pracovat a být zticha, řekl o epidemii lenosti Pohlreich

    Zdeněk Pohlreich (61) se proslavil díky pořadu Ano, šéfe!, který následovala řada dalších gastronomických show. Kariéru moderátora ale opustil a v současnosti se věnuje už jen svým pražským podnikům Café Imperial, Divinis a Next Door. Svého rozhodnutí ani v nejmenším nelituje, podobně jako odvážných slov i názorů.

    Na obrazovce se objevoval deset let, během nichž navštívil desítky, ne-li stovky podniků více či méně „valné“ kvality. „Mám teď mnohem víc volného času, nejezdím šedesát tisíc kilometrů za rok a je spousta dní, které mohu trávit s rodinou nebo po svých hospodách,“ uvedl Zdeněk Pohlreich v pořadu Osobnost Plus.

    „Od té doby žiji jiný život,“ pochvaluje si úspěšný šéfkuchař, který let strávených na obrazovce rozhodně nelituje.

    I tentokrát se vymezil vůči mladým, levicově smýšlejícím lidem. „Hromady těch, kteří se vyjadřují k dění a mají ambici někomu radit, nic o věcech nevědí. Logicky to patří k věku. Mladí lidé mají blíž k levicovému myšlení než k tvrdé práci a k tomu být zticha. Chápu to, radost z toho ale nemám a nemůže ji mít nikdo,“ říká Pohlreich, jenž má za to, že pracovat se musí od píky, neexistuje, aby se člověk stal rovnou manažerem a požadoval nejrůznější výhody a privilegia.

    „Šílená představa je, že všichni budou žít zadarmo. Ti, kteří mají dluhy, je nebudou platit a další podobné vynálezy, které vymysleli. Celkově se ale o politice nechci bavit. Nemá to smysl,“ míní známý šéfkuchař.

    Výhrady má i k českému vzdělávání v oblasti gastronomie. Má ho za nepružné a systém výchovy nových kuchařů podle něj nefunguje tak, jak by mohl a měl.

    „Tahají se do toho věci, které s řemeslem nesouvisejí – například maturita. Nechápu, proč má číšník maturitu z matematiky a učební obor na tři roky. Tito lidé se potřebují naučit vše potřebné o surovinách, o tom, jak je zpracovat, hygienické zásady, počítat a potom už jen praxe, praxe a praxe,“ nechal se slyšet v rozhovoru s Barborou Tachecí v pořadu Plus.

    „Sám maturitu nemám a také žiji. Když si budu vybírat někoho do kuchyně, zajímá mě, co umí a co mi ukáže,“ dodal.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:53 neděle 26. května 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      551
    • Trapas
      18
    • Sladký
      15
    • Tvl
      15
    • Cože
      11
    • Haha
      10