Když se Američan, jehož identita není známá, rozhodl pro amputaci nohy, napadl ho velmi neobvyklý nápad. Nohu si nechá vrátit, aby ji společně s přáteli pohřbil. Dříve než zmraženou nohu připravil k pohřbu v bedně s obrázky a květinami, rozhodl se k akci.
„Než jsme nohu zpopelnili a pochovali, vzal jsem rychle kuchyňský nůž a ukrojil plát ze svalu. Bylo to jednoduché, protože kůže byla odstraněna zčásti na chirurgii. Maso jsem pak vložil do plastového sáčku a dal ho do mrazáku,“ popsal osmatřicetiletý muž prvotní impuls k pochmurnému happeningu pro Vice.com.
Sám hlavní protagonista přiznává, že nápad na kanibalismus byl naprosto šílený, ale připadl mu jako ta nejvíce vzrušující věc v životě. Pozval celkem jedenáct lidí, kterým řekl: „Pamatujete, jak jsme mluvili o tom, že pokud by se naskytla etická šance jíst lidské maso, uděláme to? Tak teď nastala ta chvíle.“ Deset morbidních strávníků přislíbilo účast.
Jeden z přátel dokonce požádal známého šéfkuchaře, zda by se zhostil přípravy, a on souhlasil. „Závěrečného aktu se nakonec zúčastnil kuchař s přítelkyní, má bývalá přítelkyně, kamarádka ze školy, dva další přátelé, jež znám přes deset let, a jejich dcera, která byla též na pohřbu nohy,“ vypočítává muž s tím, že šlo jen o úzký okruh lidí.
„Řekl jsem šéfkuchaři svou představu a on po několika dnech přemýšlení přišel, aby celou hostinu připravil. Maso přes noc marinoval, poté smažil s cibulkou, paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Vše servíroval na kukuřičných tortillách s rajčatovou omáčkou,“ pochlubil se jednonohý gurmán.
A jak to chutnalo? „Lidé si myslí, že lidské maso chutná jako vepřové, ale to není pravda. Je celkem podobné zvěřině. Vybraný kus svaloviny byl docela tuhý a sval šel těžko žvýkat. Chuť byla dobrá, ale celkově to nebyl nejlepší zážitek,“ přiznává Američan.
U stolu panovala všelijaká atmosféra. „Všichni jsme se na sebe dívali, jestli se to skutečně děje, jeden přítel vyplivl kus masa do ubrousku,“ uvedl drsný detail muž. Takže dobrou chuť, dámy a pánové.
Fotogalerie |