Vyfoukněte jednorožce, letos frčí avokádo: Další horké novinky léta 2019
6/6

6. Fermentované potraviny

Kromě toho, že i letos bude hitem všechno lokální, co k nám nepřiletělo z druhé konce polokoule (což ze hry vyřazuje i zdánlivě ekologická bambusová brčka), zazáří i dříve opomíjené a nedoceněné potraviny.

Korejské kimči, ale i tuzemské kysané zelí a další kvašené pochutiny si člověk sice nespojuje s plážovými radovánkami a létem, vsadit na ně se ale v mnoha ohledech vyplatí. 

Mají málo kalorií, upravují trávení, jsou napěchované zdraví prospěšnými látkami a díky bakteriím mléčného kvašení tuží naše zažívání k tomu, aby lépe zdolávalo výkyvy teplot, nápor ledových nápojů, časté dietní chyby a cestovatelský průjem.

V parném létě navíc osvěží a ochladí organismus, nehledě na to, že jsou skvělou surovinou pro přípravu salátů a dalších lehkých jídel, která v létě oceníme nejvíc.

Jedním z velkých hitů roku 2019 je i fermentovaná zelenina a ovoce, korejské kimči nevyjímaje.

6/6
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:43 pondělí 26. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 14
  • 14
  • 13
  • 12
  • 12