Vařím pro svého kluka, díl čtvrtý: Rychlá a zdravá snídaňová kaše

Protože je zítra světový den ovesné kaše, rozhodla jsem se vám přinést recept na mou oblíbenou snídani, na které byste si mohli pochutnat i vy!

Společně s mým přítelem M. A. Sožroutem každé ráno řešíme problém se snídaní.

Každý o ní totiž máme zcela odlišnou představu.

Zatímco já se spokojím s bezlepkovým toastem namazaným avokádem, přítel touží po něčem mnohem vydatnějším.

Fotogalerie

A protože se mu v rámci svého seriálu snažím ukázat, že to jde i bez masa, rozhodla jsem se uvařit kokosovou ovesnou kaši. Ta je energií přímo nabitá a ještě k tomu neskutečně zdravá.

A jak jsem u masožrouta s veganskou snídaní uspěla?

„Dal jsem jen jednu lžičku. Víc nešlo. Nevím, co jsi do toho dala, ale evidentně hodně kokosu a ten fakt nemám rád. Kdyby byla bez něj, určitě bych ji snědl.“

No dobře. Přítel z kokosem překypující kaše nadšený nebyl, ale mně chutnala moc!

A co vy? Dáte jí šanci? Tady je recept:

1. Ingredience - hlavní složkou téhle dobroty je 3/4 hrnku bezlepkových ovesných vloček, hrnek kokosovo-rýžového mléka, lžíce kokosového oleje, banán, lžíce mandlového nebo kešu másla. Na posyp: fíky, borůvky, ostružiny, mandle, kakaové boby a agávový sirup na doslazení.

Ingrediencí je jen pár - hlavní složkou jsou bezlepkové ovesné vločky,...

2. Rozmačkaný banán, mléko a vločky dáme na pánvičku nebo do kastrůlku a asi 10 minut vaříme.

Na pánvičku nebo do kastrůlku dáme mléko, rozmačkaný banán a vločky.

3. Pak ke kaši přidáme lžíci mandlového másla...

Směs asi 10 minut povaříme, dokud se mléko nevsákne do vloček a přidáme k ní...

4. ... a lžíci kokosového oleje.

Poté ke kaši s máslem přidáme kokosový olej.

5. Kaši dáme do misky, dozdobíme a dosladíme.

Tahle kokosová ovesná kaše není jen výborná, ale také dodá vašemu tělu potřebné...

Dobrou chuť!

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 sobota 6. února 2016. Anketa je uzavřena.

  • 38
  • 9
  • 8
  • 6
  • 6
  • 6