Podivný narozeninový trend z Japonska: Frčí dorty ze syrového masa

Zapomeňte na mouku, cukr a polevu. Japonsko je země vpravdě svébytná a občas jsou tam v kurzu opravdu zvláštní věci. Jako třeba dorty, vyrobené ze syrového masa. Proč je k narozeninám dostává čím dál, tím víc Japonců?

Fotogalerie

Plátky libového a kvalitního hovězího či jiného masa, pečlivě naaranžované do tvaru dortů a květin.

To není nějaký bizár z mimibazaru, ale opravdový trend japonských narozeninových oslav.

Proč je teď takový hit? Vysvětlení je o něco méně podivné, než byste mysleli.

Není totiž nic neobvyklého, že Japonci své oslavence berou na večeře do tzv. yakiniku, což jsou v podstatě BBQ restaurace.

A tak není nic příhodnějšího, než tomu, kdo slaví, nadělit výběr dobrého masíčka. Kuchař mu ho pak rovnou hodí na gril a připraví podle chuti.

To u nás by takhle uspěly snad jedině půllitry plné piva, postavené do tvaru třípatrového dortu, co myslíte?

Možná by to ještě fungovalo třeba s utopenci nebo tlačenkou.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:05 úterý 8. března 2016. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 9
  • 8
  • 7
  • 7
  • 7