Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Černá kronika
  • Jen pro muže
  • Virál
  • Sport
  • Video
  • Telebrity
  • Tipy na dárky
  • jít naiDNES.cz

    Expres testuje příšerné recepty z internetu: Jak chutná tatranka v trojobalu pro děti?

    Tatranka v trojobalu pro děti? Děkujeme, ne. | foto: facebook

    Znáte takové ty recepty, které kolují po internetu a vy nevěřícně kroutíte hlavou, jak je něco takového možné, ale v koutku duše přemýšlíte, jak ta věc asi chutná? Tento otravný problém jsme vyřešili za vás a tak jsme jeden z děsivých pokrmů ochutnali za vás! A jak tatranka v trojobalu dopadla?

    Tatranka v trojobalu, aneb dezert, který se velice hodí na dětskou párty. Aspoň toto autor receptu hrdě prohlašuje. My si ale nejsme jisti, zda by se něco takového mělo podávat budoucnosti českého národa - ještě by si na takové kuchyňské neplechy mohla zvyknout!

    Originální receptura z webu www.tradicnirecepty.cz zní následovně: „Vezmeme tatranky a obalíme je jako klasický řízek v trojobalu. Poté je opečeme na pánvi do zlatova. Nejlepší jsou čokoládové. Takto upravené tatranky podáváme ozdobené ovocem, buď čerstvým nebo kompotovaným. Pak ozdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou. Je to výborné na dětskou party.“

    V redakci jsme neváhali a rozhodli jsme se tuto zaručenou delikatesu uklohnit za vás. Výsledek?

    Nutno říct, že potíže způsobila už příprava. Onen oblíbený český trojobal totiž na sušence vůbec nedrží a navíc se čokoládová náplň při smažení roztéká, takže se celý obsah pánve připaluje. Po překonání tohoto problému je nutno uznat, že „delikatesa“ vypadá dost nevábně a všudypřítomný pach spáleniny naznačuje, že to rozhodně není jídlo, které byste chtěli dávat dětem.

    Tatranka v trojobalu podle autora.

    Hned poté jsme přistoupili k ochutnávce, ačkoli to stálo velké sebezapření. Abychom byli spravedliví, vypadá to mnohem hůř, než to chutná. Pravděpodobně nebudete po prvním soustu odbíhat na toaletu, ale o pochutnání si také nemůže být řeč.

    Mastná strouhanka je hned to první, čeho si všimnete. Další výraznou chutí je pak připálená a lehce rozteklá čokoláda. Celý výsledný produkt je bohužel nacucaný olejem.

    Tatranka v trojobalu podle nás.

    Pokud by se podařilo odstranit připálení, například použitím fritézy místo pánve, možná by vzniklo něco, co by v umaštěném kiosku na nádraží slavilo úspěch, ačkoli o prospěšnosti takové pochutiny nemůže být ani řeč. Takhle však tatranka v trojobalu stále zůstává v kategorii „tohle doma nezkoušejte“.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:01 středa 28. června 2017. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      43
    • Haha
      29
    • Trapas
      15
    • Super
      14
    • Cože
      12
    • Sladký
      11