Farmář z belgické vesnice Chimay už neví co by učinil, aby jeho hovězí chutnalo co nejlíp. Proto okoukl tajný trik japonských farmářů, kteří chovají speciální plemeno skotu Kóbe, to prý během chovu dostává masáže, poslouchá hudbu a pije pivo. Přestože je to nejspíš pověra, Hugues Derzelle si vzal do hlavy, že začne svým kravám podávat pivo.
Téměř rok tak vybrané kusy z jeho stáda dostávají každý den kromě běžné stravy také dávku tmavého piva s pěti procenty alkoholu. Vyprodukovat chce farmář do konce roku pět set kilogramů tohoto speciálního masa. Ochránci zvířat se nemusí bát. Většinu alkoholu prý ihned metabolizuje bakterie v kravském žaludku, takže se po ohradě namol zpité rozhodně nepotácí.
První kusy hovězího si zájemci již v březnu mohli koupit. Cena je pochopitelně podstatně vyšší, ale nekupte to!
Fotogalerie |