Foto dne: Co se jedlo na hostině v Buckinghamském paláci?

Filet z kambaly nebo karé ze zvěřiny s madeirskou omáčkou s lanýži - takové lahůdky se servírují státním návštěvám v Británii. | foto: Instagram

Speciální příležitost si žádá speciální jídlo. Královna Alžběta II. pořádala při příležitosti návštěvy čínského prezidenta v Buckinghamském paláci luxusní hostinu. Na čem si státníci pošmákli?

Na začátek se podával filet z kambaly z britského západního pobřeží s humrovou pěnou. Hlavním chodem bylo zvěřinové karé s madeirskou omáčkou s lanýži, dušené červené zelí, k tomu mladé brambory a timbál z celeru a dýně.

Sladkou tečkou pak byla hořká čokoláda s mangem a limetkou a ovoce. Pila se archivní vína.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:34 čtvrtek 18. února 2016. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 11
  • 9
  • 8
  • 8
  • 7