Denní vychytávka: Bude kompot? Vypeckujte třešně snadno a rychle!

Vypeckovat třešně je s touto vychytávkou lehké! | foto: Youtube

Máte rádi třešně, ale nevíte, co s nimi? Pokud je budete chtít jakkoli uskladnit, ať už jako kompot nebo zamrazit, budete je muset vypeckovat. A to, přiznejme si to, je docela otrava. Naštěstí ale existuje způsob, jak se pecek zbavit mnohem rychleji a bez červené šťávy po celé kuchyni!

Neradi peckujete třešně pomocí nože a barvíte si prsty šťávou? Nemusíte. Existuje jednodušší a rychlejší způsob. Není to opravdu nic složitého a všechno potřebné již určitě máte dávno doma!

Co budete potřebovat:

- Láhev od piva nebo vína

- Brčko nebo tlustou špejli
- Třešně
- Mísu

Samotný postup spočívá v tom, že každou třešeň místo krájení a pižlání pecky ven položíte na hrdlo láhve a v místě, kde bývala stopka, ji propíchnete brčkem nebo špejlí. Jak již asi tušíte, pecku vytlačíte z ovoce ven, ta spadne do láhve, aniž by nadělala nepořádek, a vypeckovanou třešeň prostě hodíte do mísy.

Jestli jste tenhle trik ještě neznali, rozhodně ho vyzkoušejte. Jednoduché, vychytané a účinné!

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 neděle 29. října 2017. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 10
  • 8
  • 8
  • 7
  • 6