Denní vychytávka: Jak nejlépe uvařit těstoviny, aby byly jako v Itálii?

  5:00

Bezvaječné těstoviny s olivami a rajčaty. Uznávám, bylo to trochu suché... | foto: Kateřina Pifflová, Expres.cz

Těstoviny jsou jedno z nejčastěji vařených jídel. Je to rychlé a obyčejně si lidé myslí, že na tom nejde nic zkazit. Jenže opak je pravdou. Příliš tvrdé nebo naopak rozvařené těstoviny dovedou úplně pokazit zážitek z jídla. Naštěstí uvařit tuto pochoutku správně je velice snadné, pokud víte, jak na to!

Podle Italů mají být těstoviny „al dente“, tedy na skus. To znamená, že by měly být lehce křupavé, ale ne tolik, abyste si o ně vylomili zuby. Jenže jak toho docílit? Trik spočívá v tom, že musíte těstoviny vařit přesně o minutu kratší dobu, než je uvedeno na obalu. Předejdete tak možnému převaření těstovin.

Poté, aby získaly lepší chuť, je vhoďte do již hotové omáčky, se kterou je hodláte podávat, a povařte je zbývající minutu v ní. Uvidíte, že tato maličkost zásadně ovlivní váš gastronomický zážitek. Ačkoli u nás často není zvykem podávat těstoviny takovéto konzistence, uvidíte, že si na to brzy zvyknete a již se bez této vychytávky neobejdete!

Ohodnoťte článek
Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 pondělí 9. října 2017. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 13
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8
Vstoupit do diskuse
Vezmeme vás na titulní stranu