Černá barva je skvělá na svršcích, ale týká se to i zmrzliny? Podle zahraničních foodblogerů ano. Ačkoli je tato kombinace netradiční, z černé zmrzliny je hit.
Je obarvená? Jsou v ní snad nějaké chemikálie? Co jí dodává popelavou až temnou barvu? Jde o takzvaný „kokosový popel“, spálené a zpracované zbytky kokosové skořápky, které se svým složením podobají dřevěnému uhlí. Rozhodně lepší varianta, než umělá barviva.
Spolu s kokosovým popelem nebo práškem obsahuje navíc i kokosové mléko, jak je tedy už jasné, tahle černá zmrzlina má chuť kokosovou.
V zahraničí je hitem, takže ji buď potkáte na dovolené, nebo budeme doufat, že ji někdo začne vyrábět i u nás. Třetí variantou je, že si ji uděláte sami doma podle návodu na videu.
Fotogalerie |