České naděje na medaile v Pekingu: „Srdíčková“ kočka Vendula zkusí nahradit Samkovou

Pár dní před odletem do Pekingu musela česká olympijská výprava skousnout těžkou ránu. Elitní snowboardistka Eva Samková (28), která byla považována za jednu z největších nadějí českého týmu na medaili, musela zůstat doma kvůli vážnému zranění. Na olympiádě se ji pokusí nahradit o tři roky mladší kolegyně Vendula Hopjáková (25). Sympatická brunetka bude chtít jistě dokázat, že umí mnohem více než se jen spokojeně culit do objektivů.

Olympijská vítězka ze Soči 2014 a bronzová medailistka z Pchjongčchangu 2018 Eva Samková se zranila 11. prosince 2021 při dojezdu závodu smíšených týmů v rakouském Montafonu, v němž získala s Janem Kubičíkem stříbro. 

Samkové se za cílem seklo prkno do sněhu a zlobila si oba kotníky. Osmadvacetiletá snowboardkrosařka dělala všechno pro to, aby se rychle uzdravila a na olympiádě v Pekingu nakonec mohla startovat. Její tělo bylo ale proti.

„Rozhodnutí nejet do Pekingu bylo těžké, ale správné. Teď se soustředím na to, abych se uzdravila a fungovala dál,“ sdělila před týdnem Samková, která měla skvělou formu.

Nahradit Samkovou na olympiádě se jistě pokusí o tři roky mladší Vendula Hopjáková. Pětadvacetiletá sympaťačka, která se netají tím, že je vegetariánka a velká milovnice zvířat, okouzlí fanoušky nejenom svým krásným úsměvem a smyslem pro humor.

Vendula Hopjáková

Hopjáková startovala už před čtyřmi lety v Pchjongčchangu. Tehdy skončila hned v kvalifikaci a sypala si popel na hlavu.

„Udělala jsem chybu, špatně sešlápla bouli před klopenkou a ta mě vytrestala. Flusla mě do klopenky, já už jsem nestihla zareagovat a v klopence mě prkno jako by zamáčklo. Ohnul se mi tam kotník a narazilo se koleno,“ popsala osudný moment tehdy teprve jednadvacetiletá snowboardistka, jež pak po telefonu uklidňovala své rodiče.

Vendula Hopjáková

Srdíčka od rodičů má i na prknech

Maminka s tatínkem Vendulu v kariéře hodně podporují. Od svých rodičů má Hopjáková také našité srdíčko na své bundě. Jedná se o symbol pro štěstí.

„S tím jezdím na každý svěťák, srdíčka mám i na prknech,“ vysvětlovala „srdíčková“ Vendula, která už tehdy prohlašovala, že pokud se představí na příští olympiádě, podá rozhodně lepší výkon.

Vendula Hopjáková

Sympatická brunetka, které všichni přezdívají „Hopinka“, za čtyři roky od nepovedeného závodu nabrala mnoho cenných zkušeností a do Pekingu jede jistě s mnohem většími ambicemi a zároveň výrazně menším strachem.

„Nedokážu vyjádřit, jak moc šťastná jsem a jak moc se těším! Strašně moc děkuji všem, bez kterých by to nešlo a na olympijské hry bych se dívala pouze s úžasem v televizi,“ rozepsala se Hopjáková na svém instagramovém profilu.

O svých kvalitách česká snowboarďačka přesvědčila už několikrát. V roce 2018 ve dvojici právě s Evou Samkovou skončila na 2. místě ve světovém poháru.

Bude z toho „placka“ i tentokrát?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 1. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 6
  • 3
  • 2
  • 2
  • 1