Drsný příběh nadějného MMA bijce Polívky z Oktagonu: Otcova smrt, šikana a srdeční vada!

I přes nedávnou porážku se zkušeným Francouzem Alexem Lohorém platí Zdeněk Polívka (24) za největší naděje českého MMA. Bijec, který byl blízko titulové šanci, se nyní rozpovídal o svém soukromí. Zažil šikanu ve škole a kvůli problémům se srdcem mu reálně hrozil konec kariéry. Jeho život zásadním způsobem ovlivnila tatínkova smrt!

MMA zápasník Zdeněk Polívka pochází z velké rodiny. Má sedm vlastních sester a jednoho bratra, pak ještě několik nevlastních sourozenců.

„Máma si nemohla dovolit dát nám všechno. Nikdy jsem neměl to, co jsem chtěl. Tyhle věci mě ale dost vytvrdily. Velká rodina funguje trochu jinak, je jako smečka. Láska je hodně rozmělněná,“ řekl nadějný zápasník v pořadu Bez rukavic, který vysílá youtubový kanál organizace Oktagon MMA.

Jako malý kluk se Polívka přestěhoval z rodné vesnice do Jičína, kde se od vrstevníků nedočkal zrovna vlídného přivítání.

„Došlo tam i k nějaké formě šikany. Nebyly to úplně nejlepší okamžiky. Byl jsem kluk bez sebevědomí, dost jsem si to nechával líbit a nedostalo se mi moc zastání,“ zavzpomínal na těžké chvíle sympaťák Polívka, jehož už 4. června ve Frankfurtu čeká zápas s nepříjemným bijcem Cheickem Konem.

Zdeněk Polívka

Když bylo Polívkovi šestnáct let, přišla další rána v podobě otcovy smrti.

„Byl dlouhodobě nemocný, byl ležák a měl alzheimera. Normálního jsem ho snad ani nezažil. Tehdy mi to úplně nedocházelo, ale čím jsem starší, tím více mi chybí. V té době si mamka našla přítele, dnešního manžela, se kterým jsou dodnes. Já si ho moc vážím,“ říká zápasník, který je známý i kvůli svému specifickému smyslu pro humor.

Na Instagramu Polívka často sdílí legrační videa, která sám stříhá. Nedělá mu problém si občas vystřelit i sám ze sebe.

V rozhovoru s moderátorem Oktagonu Oliverem Sálusem mladý zápasník zavzpomínal také na to, jak vlastně začal s bojovými sporty. Jeho prvním trenérem byl soused, který ho učil boxovat.

„Když mi pak řekli, že mám nějaký talent, jen jsem koukal. Mně do té doby nic nešlo. Ve škole, ve fotbale, nic. V tomhle jsem se ale fakt našel a od té doby jsem se toho chopil naplno a nikdy jsem neopustil myšlenku, že chci být nejlepší,“ říká odhodlaně bijec, jehož domovským gymem je říčanský klub Cage Warriors.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:51 neděle 2. října 2022. Anketa je uzavřena.

  • 45
  • 24
  • 23
  • 9
  • 9
  • 5