Lokvenc reaguje na Lubinovu smrt: Boží mlýny melou! Tátovo zabití mu neodpustil

O mrtvých jen dobře, říká se. S tím ale na bývalého fotbalového útočníka Vratislava Lokvence (47) nechoďte! Třináct let starou nehodu, při které zemřel jeho otec, hokejovému kouči Ladislavu Lubinovi (†54) v žádném případě neodpustí ani po jeho smrti! Už dříve Lokvenc Lubinu nazval „hajzlem“, teď mluvil o „božích mlýnech“.

Bývalý skvělý hokejista a později trenér Ladislav Lubina dlouhý rok statečně bojoval s rakovinou mozku. Dobře věděl, že tento nerovný boj nemůže vyhrát. 

Podle prognóz lékařů měl být už dávno mrtvý, on si ale díky povaze zarputilého bojovníka dokázal prodloužit život o několik měsíců. Zemřel v noci na úterý, bylo mu 54 let.

Zatímco jeho kolegové z hokejového světa vzpomínají na to, jaký to byl pohodář a skvělý chlap, bývalý fotbalový útočník Vratislav Lokvenc rozhodně slzy neroní.

„Můžu říct jen to, že boží mlýny melou. Trvalo to, ale melou. Víc to komentovat nechci,“ řekl pro Blesk.cz Lokvenc, který Lubinovi nikdy nezapomene, že před třinácti lety způsobil nehodu, při které zemřel fotbalistův otec.

Vratislav Lokvenc odkopal za reprezentaci více než 70 zápasů.

Psal se rok 2008 a Lubina předjížděl se svým vozem nedaleko Jaroměře. Při předjíždění narazil do kamionu, který se následně srazil s dodávkou. V ní seděl otec bývalého reprezentačního kanonýra Vratislava Lokvence. 

Jednašedesátiletý muž zraněním podlehl, Lubina z místa nehody utekl a na policii se přihlásil až odpoledne. Dechová zkouška mu vyšla negativní. Lubina boural i v roce 2000, tehdy nadýchal 2,38 promile a přišel načas o papíry.

Za smrtelnou nehodu z roku 2008 Lubinovi hrozilo pět let, nakonec ale vyfasoval jen dvouletou podmínku.

Ladislav Lubina ještě coby kouč pražské Slavie

Nikdy se neomluvil, je to hajzl, říkal dříve o Lubinovi Lokvenc

U české veřejnosti hokejový trenér ale ještě více klesl svým chováním po nehodě. Za zavinění smrti bývalý hokejista slíbil pozůstalým zaplatit odškodné ve výši půl milionu korun. Do médií navíc prohlašoval, že rodině Vratislava Lokvence projevil lítost.

„To, co jsem cítil, že je potřeba udělat, jsem udělal v době, kdy se to stalo. Projevil jsem lítost osobně lidem, kterých se to týkalo,“ řekl před lety Lubina pro deník Sport.

Peněz ani omluvy se ale Lokvencova rodina nikdy nedočkala. „Lubina možná mohl být výborný hokejista, ale jako člověk? Je to hajzl,“ řekl v roce 2015 pro deník Aha! Vratislav Lokvenc.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:40 čtvrtek 13. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 58
  • 7
  • 6
  • 3
  • 2
  • 2