Trenér Vůjtek: Český hokej zaspal dobu. Strach z Ruska a Číny? Více se bojím migrace

Zkušený trenér Vladimír Vůjtek (72) je legendou československého hokeje. Po skončení hráčské kariéry trénoval slovenskou i českou reprezentaci, ale také několik ruských celků, se kterými slavil velké úspěchy. Teď vyjádřil své nepochopení nad tím, proč má mnoho lidí v naší zemi z Ruska strach. Kouč tvrdí, že má větší obavy z masové migrace do Evropy. Vůjtek také zhodnotil současný stav českého hokeje. Z jeho slov fanoušci radost mít nebudou!

Podle bývalého reprezentačního kouče Vladimíra Vůjtka, který vedl náš nároďák na mistrovství světa 2016, český hokej zaspal dobu.

„Vypadá to, že to má bohužel pokračující trend. Jsme schopni vychovat maximálně dva tři dobré hráče, ale ta doba, kdy jsme měli v týmu deset dvanáct hráčů, kteří potom přešli do NHL, je pryč. Z toho se budeme jen těžko dostávat,“ řekl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Vůjtek.

„Už delší dobu nemáme žádné dobré výsledky ani u juniorů, ani u dospělých,“ pokračoval v kritice trenér, který našel snad jediné pozitivum v tom, že se Česká republika stále může pyšnit kvalitními brankáři.

Není tomu dlouho, co se strhla velká mela ohledně cesty Jaromíra Jágra do Číny

Nejslavnější český hokejista vycestoval s prezidentem Milošem Zemanem coby garant olympijských her v Pekingu. Bývalý hokejový reprezentant Jiří Hrdina prohlásil, že ho Jágr zklamal, a mluvil o „cestě do pekel“. Trenér Vladimír Vůjtek je ale zřejmě jiného názoru.

Z Ruska nebo Číny rozhodně strach nemá. Větší hrozbu cítí z masové migrace do Evropy.

„Rusko znám a necítím strach. Ten masový příchod ilegálních migrantů v posledních letech, tam Evropa úplně zaspala. Politici jenom schůzovali a pořádali nejrůznější konference, a přitom absolutně nic nevyřešili, protože to se mělo zastavit hned na začátku. A ti lidé, kteří byli úplně bez dokladů, se do Evropy neměli nikdy dostat. Nás se to zatím ani tak netýká, jsme jen tranzitní zemí, protože oni si ještě vybírají zemi, kde dostanou ty největší sociální dávky, ze kterých mohou pohodlně vyžít. Pro budoucnost Evropy to vidím jako pořádně velkou hrozbu,“ pravil hokejový trenér, který v Rusku žil šest let.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 17. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 112
  • 49
  • 40
  • 39
  • 37
  • 36