Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Legenda z Nagana Růžička: Dříve nejžádanější trenér, dnes ho nikdo nechce. Proč?

    Jeden z nejlepších hokejových koučů české historie Vladimír Růžička (56) zažívá v současné době něco, na co vůbec není zvyklý. Je už dva měsíce bez práce a velmi pravděpodobně se na tom hned tak něco nezmění. Čím to je, že o trenéra, který sklízel velké úspěchy jak v klubu, tak v reprezentaci, není zájem?

    Vladimír Růžička naposledy vedl chomutovské Piráty, kde strávil celkem čtyři sezony. Ta poslední skončila pádem do nižší soutěže. 

    Olympijský vítěz z Nagana se v květnu s Chomutovem dohodl na ukončení kontraktu, který měl běžet ještě šest let. Jako důvod uvedl, že klub neměl ambice (a peníze) vrátit se zpět mezi elitu.

    Od Růžičkova konce v Chomutově uplynuly už více než dva měsíce a trenér, který býval dříve přímo na roztrhání, je stále nejenom bez angažmá, ale dokonce o něj ani nikdo nestojí.

    „Čekám i na nabídku ze zahraničí. Na cokoli. Já chci dělat hokej, nechci sedět doma na zadku,“ naříkal Růžička v rozhovoru pro server iDNES.cz.

    Nejdražší trenér v Česku?

    Nabídka je ale, zdá se, v nedohlednu. V hokejových kuloárech se spekuluje o tom, že Růžička má problém sehnat angažmá i z toho důvodu, že je pro české kluby příliš drahým zbožím. On něco takového rázně odmítá.

    „Tyhle řeči nechápu, protože určitě nemám největší peníze v Česku. Větší peníze než já má určitě třeba Krupp (trenér Sparty, pozn. red.). Nerozumím tomu, proč se tohle pořád řeší. Já nemám dané, že musím dělat za nějaké velké peníze. To určitě ne,“ hájí se „Růža“.

    O tom, že si Růžička ale žije na vysoké noze, není pochyb. „Pořídil“ si před časem výrazně mladší manželku Marii, která si po jeho boku vyloženě užívá luxusní životní styl.

    Marie a Vladimír už jsou zase spolu a jsou moc šťastní.

    Na sociální sítích se Marie ráda chlubí novými šperky či frajerským bavorákem. 

    A každému je asi jasné, kdo tohle platí.

    Marie se pochlubila novým autíčkem.

    Nedávno se spekulovalo o tom, že Vladimír Růžička jedná s kladenskými Rytíři, kde by se mohl setkat se starým parťákem Jaromírem Jágrem. To trenér nyní popřel a dodal, že nejednal vůbec s nikým. Nejspíše se mu nikdo ani neozval.

    Korupční kauza černou kaňkou v životopisu

    Růžičkovi v hledání nového angažmá vůbec nepomáhá také jeho dost pošramocená pověst. 

    V letech 2012 a 2013, kdy byl Růžička hlavním trenérem pražské Slavie, měl přijmout půl milionu korun od podnikatele Miroslava Palaščáka za to, že jeho syn bude součástí prvního týmu. Růžička Palaščákovi peníze vrátil, a to ze soukromého účtu své manželky. 

    V roce 2016 byl Růžička uznán vinným ze zpronevěry a nepravomocně odsouzen k peněžitému trestu ve výši čtyři sta tisíc korun. Hrozil mu i kriminál. Kdyby nezaplatil, šel by na šestnáct měsíců „do chládku“.

    Růžička se proti rozsudku odvolal. Městský soud v Praze rozsudek pravomocně potvrdil. Trenér odvolání zamítl. Kvůli úplatkářské kauze Růžička opustil post reprezentačního kouče.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:23 středa 20. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      108
    • Haha
      59
    • Tvl
      44
    • Super
      39
    • Cože
      38
    • Sladký
      37
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...