Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Plzeň je v krizi, v klubu to vře: Majitel volá po Vrbovi!

    Plzeň nespasil na Slavii ani jindy produktivní záložník Martin Zeman. | foto: iDNES.cz

    Prohráli v ligovém superšlágru na Slavii 0:1, spadli na druhé místo, jenže pořád jsou silně zainteresovaní v boji o fotbalový titul. Přesto je stuace ve Viktorii Plzeň napjatá. Hráči už nechtějí snášet tvrdou ruku kouče Romana Pivarníka. Ba co víc, jeho pozici zpochybňuje i samotný majitel Tomáš Paclík.

    „Jako trenér jsem pod tlakem neustále. Obecně platí, že pod ním není jednoduché pracovat. Jenom mě mrzí, že noviny před takhle důležitým utkáním odvedou pozornost někam úplně jinam,“ pronesl po zápase na Slavii Roman Pivarník.

    Plzeňský kouč stočil po neúspěchu slova na fakt, že se v týdnu před duelem z nejdůležitějších rozebírala možnost návratu Pavla Vrby, plzeňské modly a bývalého trenéra reprezentace, do Viktorie.

    „Odvádělo to naši pozornost,” čílil se Pivarník.

    V tom měl pravdu, jenže, jak už to bývá, našel si špatného viníka. Noviny totiž ani nespekulovaly, možnou obnovu spolupráce s Vrbou nadhodil sám Tomáš Paclík, majitel klubu, který může na konci května získat třetí titul v řadě.

    V minulém týdnu přednášel o fotbalovém podnikání na Vysoké škole ekonomické v Praze a před studenty byl otevřený. „My momentálně máme trenéra Pivarníka, takže to není úplně aktuální. I když uvidíme v pondělí,” narazil na to, že v neděli čekal tým těžký souboj na Slavii.

    Plzeň je v krizi, v klubu to vře. Výraz Jana Hejdy, kterého zlili slávističtí fanoušci pivem, je proto symbolický.

    Ten Viktoria prohrála, navíc Pražané byli jasně lepší. A na tento fakt nemělo vliv pouze vyloučení obránce Radima Řezníka a následná přesilovka domácích.

    Paclík ke všemu Pivarníka popíchl ještě více: „V případě, že bych já hledal nového trenéra, tak bych si strašně přál Pavla Vrbu. Přes to všechno, co jsme spolu zažili, je Pavel po mnoha stránkách natolik fenomenální člověk, že bych asi neváhal.”

    Fotogalerie

    V neděli pak Vrba seděl na tribuně v Edenu, dobře se bavil - a podle zákulisních informací mu vstupenku a parkovačku na vyprodaný šlágr zařizovalo vedení Viktorie...

    Je jasné, že tohle všechno Pivarník ví, je jasné, že ho to zneklidňuje. No, dalo by se použít i mnohem ostřejší slovo.

    K tomu je tu další trenérův „protivník”. Jsou to sami hráči, což v Plzni není nic nového. Klika starousedlíků, do níž náleží David Limberský či Milan Petržela, měla problém už s předchůdci nynějšího šéfa, s Dušanem Uhrinem, Miroslavem Koubkem i Karlem Krejčím.

    Především v Pivarníkově a Koubkově případě jde o jejich tvrdost. Oba jsou známí neústupností, vyžadováním plně profesionálního přístupu. To plzeňské kabině nikdy příliš nevonělo, vždyť už za časů samotného trenéry Vrby se říkalo, že Viktoria vyhrává tituly na pivo.

    Bylo to přehnané, ale uvolněná atmosféra k tomuhle týmu tak nějak patří. Jenže čím jsou opory starší, tím jde o větší problém.

    Kdo to chtěl změnit, zatím vždy narazil. Dá se očekávat, že podobně dopadne Pivarník.

    Důvod je zřejmý: Aby vymýtil ze šatny duch večírků, musel by mít podporu klubových nadřízených. A tu viditelně nemá.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:29 úterý 4. července 2017. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      11
    • Haha
      9
    • Sladký
      9
    • Super
      7
    • Cože
      5
    • Tvl
      5
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...