Záhada nejslavnější Boltovy fotky z Her v Riu: Kdo si za ni odnese věčnou slávu?

Je to fenomén moderního sportu, superman z Jamajky. Sprinter Usian Bolt na olympiádě potřetí za sebou vyhrál dva velké závody, sprinty na 100 i 200 metrů. Navíc ukázal neuvěřitelnou převahu, úsměv v cíli semifinále stovky. Zachytili ji dva fotografové - a to ve stejnou chvíli. Přesto jsou snímky mírně rozdílné.

Dobíhal semifinále královské disciplíny, běhu na 100 metrů. Jamajčan Usian Bolt se v tu chvíli otočil na soupeře a zasmál se. Oni měli ve tváři vepsané neuvěřitelné úsilí, on byl uvolněný, nad věcí.

Prostě šampion.

V tu chvíli zmáčkli spoušť dva fotografové. Odborníci se nyní přou, která fotka je lepší. Přitom vznikly v rozmezí zlomku vteřiny. Jeden vzkaz však mají obě varianty. Bolt na nich ukazuje svou nadvládu.

„Jsem nejlepší,“ to značí jeho úsměv.

Je to pravda. Bolt už na třetí olympiádě v řadě ovládl oba královské sprinty. V Riu navíc opět může přidat třetí zlato ze štafet. Nyní je na metě osmi zlatých olympijských medailí. Je prostě výjimečný.

Jeho lehkost, s níž drtí soupeře, je až ponižující vůči dalším velikánům atletiky.

„Z každého vítězství mám radost, ale chtěl jsem rychlejší čas,“ pronesl po finále stovky. „Když jsem proběhl cílem, čas mě nepotěšil, ale jsem nadšený, že mám zlato, a to je to důležité. Podařilo se mi to, co jsem chtěl, to je skvělý pocit.“

Usmívající se Bolt ve dvou verzích: od Camerona Spencera

A od Kaie Pfaffenbacha.

Promluvil také o své převaze a úsměvech. „Co jiného mám udělat, abych dokázal, že jsem nejlepší? Snažím se dostat mezi úplnou špičku, mezi takové jako Mohammad Ali nebo Pelé,“ prohlásil atlet pro BBC.

V téhle lize největších už dávno je.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:10 neděle 18. prosince 2016. Anketa je uzavřena.

  • 75
  • 16
  • 12
  • 11
  • 11
  • 11