Po dovolené práce nebo důchod? Rosický a Sparta, to je radost i problémy

Zprávy jsou neměnné: Sparta čeká. Tomáš Rosický také. Otázka, zda se kapitán fotbalové reprezentace vrátí do klubu, odkud vyrazil do velkého světa, je zatím nezodpovězena. Pokud se tak stane, čekají Spartu i Rosického dny spokojenosti i potíží.

Pavel Vrba, uprchlý kouč národního týmu, se v Rusku otevřel. “Myslím si, že Tomáš Rosický ukončí kariéru,” pronesl v rozhovoru pro web klubu Anži Machačkala, kde od minulého týdne trénuje.

Je to solidní zvěst? Spíše jde o vyjádření typu glos Miloše Zemana z doby, kdy byl jen důchodcem na Vysočině. A dění v české politice ho “vůbec” nezajímalo. Jen tak občas vypálil leckterým směrem otrávený šíp.

zdroj: www.youtube.com

U Rosického, který se zranil v závěru druhého zápasu českého týmu na mistrovství Evropy, a o nějž má Sparta eminentní zájem, se totiž čeká na klíčová vyšetření. Od duelu s Chorvatskem neuběhly ještě ani tři týdny, záložník s nevšedním nadáním, ale také nevšedně dlouhým chorobopisem odjel na dovolenou.

Z ní se - logicky - musí vrátit do konce tohoto týdne a musí definitivně oznámit, zda půjde do Sparty, do Ameriky, do Číny, do arabského světa... Nebo do důchodu.

Sezona se totiž blíží a především Sparta, z níž před patnácti lety odešel do Borussie Dortmund za půl miliardy korun, potřebuje vědět, zda s ní může počítat. Kvalifikace o Ligu mistrů se totiž blíží, hraje se už na konci července. Právě pro tyto zápasy by měl být Rosický zásadním přínosem.

Ve Spartě se v Lize mistrů předvedl nakonec už před lety, například proti Arsenalu.

zdroj: www.youtube.com

“Sparta je pro mě rozhodně téma,” řekl slavný záložník na konci klubové sezony, kdy se po deseti letech rozloučil s dresem londýnského Arsenalu.

Pak přišlo EURO, perfektní výkony, ale také další zranění, tentokrát problém se stehenním svalem. To se má léčit tři až šest týdnů, proto platí Rosického slova vyřčená po turnaji: “Po Euru si všechno promyslím a uvidím, co bude dál.”

Možností má několik, ale Sparta je hodně vysoko. Důvod je jasný. Na Letné vyrůstal, stal se světovým hráčem. Vždy sliboval, že se vrátí domů. Těšil se na to, stejně jako největší český klub toužebně vyhlíží návrat úspěšného syna.

Na druhou stranu jsou tady i jistá proti. Tedy jedno, zdravotní stav pětatřicetiletého záložníka. Za poslední rok odehrál za Arsenal (!) jediný zápas. Pak se sice velmi dobře předvedl na mistrovství Evropy, ale znovu se zranil.

„Sparta by pro Tomáše byla naprosto ideální. Počítali bychom s tím, že by asi neodehrál všechny zápasy. Pokud by se rozhodl pro zahraničí, asi by to měl složitější. Je to samozřejmě na něm,” vzkázal hráči sparťanský kouč Zdeněk Ščasný.

Jak se Rosický nakonec rozhodne?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:16 středa 2. listopadu 2016. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 13
  • 12
  • 11
  • 11
  • 8