Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rosický zuří: Milionový Vrba? Nesmysl! Má židle mě nezajímá, Dočkal musí být lídr

    Tomáš Rosický se rozhodl zareagovat na ostrou kritiku. | foto: Instagram

    Je klubovou legendou, mladí fotbalisté k němu vzhlížejí. Zároveň ale sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický (40) čelí už delší dobu kritice od fanoušků nejúspěšnějšího českého celku. Vyčítají mu nepovedené přestupy i nedávný příchod „stvořitele“ úspěšné Plzně Pavla Vrby. „Malý Mozart“ se teď rozhodl na ostrou kritiku zareagovat. Takhle rozčíleného ho neznáte!

    Fotbalová Sparta zažívá v poslední době velmi těžké časy. Klub se proto rozhodl zareagovat velmi kontroverzním tahem. Novým trenérem se nedávno stal Pavel Vrba, u skalních sparťanských fanoušků velmi neoblíbený chlapík, který stojí za obřími úspěchy konkurenční Plzně.

    Navíc tomu není dlouho, co se Vrba o nekoncepční práci letenského klubu otíral ve fotbalové talkshow Tiki-Taka.

    Mám jeden tým na jazyku, ale nebudu ho teď jmenovat. Po dvou letech vymění sedm nebo osm trenérů, ale management je pořád stejný. Tak já tomu moc nerozumím, kdo se tedy spletl v těch jménech?“ ptal se Vrba před časem moderátora Petra Svěceného.

    Stejný člověk je teď na Letné a snaží se fanoušky i klubový management ze všech sil přesvědčit, že to se Spartou myslí dobře. V médiích se před časem objevily zprávy, že nový sparťanský kouč ale nemá zrovna ideální vztahy se svým nadřízeným a klubovou legendou Tomášem Rosickým. 

    Sportovní ředitel si údajně jako nového trenéra přál jinou sparťanskou legendu, Michala Bílka, ale nakonec „vyfasoval“ Vrbu, což podle některých insiderů „Rosa“ nesl velmi těžko.

    Bývalý skvělý záložník, který dlouhé roky kopal za anglický Arsenal, se ke spekulacím rozhodl netradičně vyjádřit na svém instagramovém profilu. Takhle vytočeného „malého Mozarta“ fotbaloví fanoušci ještě neviděli!

    „Ocitli jsme se v prostředí, které bylo plné neuvěřitelných lží, spekulací, domněnek a ‚zaručených informací ze zaručených zdrojů‘, které se začaly kolem Sparty i mě samotného vyskytovat,“ zuří sportovní ředitel Sparty.

    „Na mém osobním mediálním obrazu mi nezáleží a mojí ambicí není držet se židle za každou cenu. Ale nepravdivé útoky a výmysly nemohu nechat bez povšimnutí. Moje jediná ambice je se Spartou vyhrávat,“ dodává Rosický, který prý s trenérem Vrbou nejenže nemá žádný problém, ale prý si ho do Sparty přál.

    „Domněnky, že jsem Pavla Vrbu jako trenéra nechtěl, jsou mimo. Majiteli Danielovi Křetínskému jsem Pavla Vrbu navrhl do pozice hlavního kouče já sám,“ tvrdí Rosický.

    AHOJ SPARŤANI 2/4

    Velkým tématem posledních dní byl Bořek Dočkal a jeho role. Bořek je kapitán Sparty. Je to role, která není jednoduchá. Je vůdčí osobnost týmu a může sehrát v celém procesu budování silného klubu stále velkou roli. Očekávám od něj, že bude dobrým lídrem týmu a mentorem pro mladé hráče, ať už bude v základní sestavě nebo ne. To samé platí pro všechny ostatní starší hráče, kteří když přicházeli, byli s touto rolí srozuměni.
    Některé jsme přiváděli proto, aby přinesli zpět do týmu sparťanskou identitu, další pro jejich vítěznou mentalitu, zkušenosti a aby mladší hráči měli vedle koho růst. Všichni jsou dobří profesionálové, kteří chtějí vyhrávat a být úspěšní. Stejně tak od nich ještě více očekávám, že právě oni budou tahouny, o které se ti mladší budou moci opřít v těžkých chvílích. Stejně tak to v žádném případě neznamená, že mají místo v sestavě jisté a automaticky budou nastupovat v základní sestavě. Takové privilegium nemá a nikdy nebude mít žádný hráč. Hrát mají vždy ti nejlepší, ti, co si zaslouží hrát svojí kvalitou a každodenní prací a splňují trenérova a klubová kritéria.

    17. února 2021 v 21:12, příspěvek archivován: 19. února 2021 v 13:58

    Vrba mega měsíčně nebere, Dočkal musí být lídr

    Fanoušky Sparty před časem nepříjemně překvapily zprávy o tom, že nový kouč Pavel Vrba údajně pobírá měsíční gáži ve výši jednoho milionu korun. To ale Rosický vyvrátil.

    „Co se týká financí, byli jsme hotoví za patnáct minut. Jediný trenérův požadavek při vyjednávání byl přivést si dva asistenty, na které je zvyklý. Spekulace o jeho údajném milionovém platu jsou úplně mimo,“ říká Tomáš Rosický.

    „Oba máme s trenérem jedno společné, chceme vyhrávat. A věřím, že budeme. Nenechávám do svých rozhodnutí promlouvat emoce, pocity a nerozhoduji se podle toho, co je dobré pro mě, ale v duchu toho, co si myslím, že je dobré pro Spartu. Moje osobní pocity dávám úplně stranou a pracuju s fakty. A podle mého názoru Sparta momentálně potřebuje Pavla Vrbu. Trenéra, který ví, jak vyhrát, což už ve své trenérské kariéře mnohokrát ukázal,“ dodává na adresu Pavla Vrby jeden z nejlepších českých fotbalistů všech dob.

    Rosický se vyjádřil také ke spekulacím ohledně údajně nefungující sparťanské kabiny. 

    „Spekulace o problémech v kabině, konfliktech hráčů s trenérem a odstřelení trenéra hráči jsou zcela mimo. Já jsem s týmem každý den a nedovolil bych, aby se něco takového stalo. Stejně tak s hráči nekonzultuji, kdo by měl být jejich nový trenér,“ vyvrátil fámy Rosický.

    Fotbalovými kuloáry se nesou zprávy, že jako hlavní potížista se poslední dobou ukazuje kapitán Bořek Dočkal, který velmi těžko nese, že byl bývalým trenérem Václavem Kotalem posazen na lavičku a přednost dostávali mladší borci, například supertalent Adam Karabec.

    „Bořek je kapitán Sparty. Je vůdčí osobnost týmu a může sehrát v celém procesu budování silného klubu stále velkou roli. Očekávám od něj, že bude dobrým lídrem týmu a mentorem pro mladé hráče, ať už bude v základní sestavě, nebo ne,“ pravil Rosický s tím, že žádný hráč nemá ve Spartě jisté místo v základní jedenáctce.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:24 pondělí 21. června 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      43
    • Haha
      35
    • Super
      21
    • Tvl
      17
    • Cože
      12
    • Sladký
      12