Vízek o Spartě: Rosický je na nic, z Vrby udělal pitomce! Nový kouč? Ten bude v šoku!

Když se v roce 2017 Sparty ujal italský elegán Andrea Stramaccioni (46), Ladislav Vízek (67) tušil velký průšvih, a měl pravdu. Z Dána Briana Priskeho (45) má fotbalový expert o něco lepší pocit, i tak si ale myslí, že na Letné tento kouč tvrdě narazí. „Bude hodně překvapený z toho, jak to na Spartě funguje. A Křetínského to pochopitelně bude stát velké peníze,“ řekl Expresu Vízek, který se pak ostře pustil do sportovního ředitele a legendy Tomáše Rosického. Legenda Dukly je toho názoru, že právě „Rosa“ měl být prvním, kdo dostane padáka.

Fotbalová Sparta v úterý představila nového trenéra. Po pěti letech se na Letné rozhodli opět vsadit na zahraničního kouče. Spasitelem historicky nejslavnějšího tuzemského klubu má nyní být dánský taktik Brian Priske, který má za sebou štace v Antverpách a Midtjyllandu.

U mnohých sparťanů vzbuzuje Priske naději na lepší zítřky, fotbalový expert Ladislav Vízek ale upozorňuje na to, že na Letné nebyl hlavní problém v trenérovi.

„Nemyslím si, že ta sparťanská bída je vinou trenérů, kterých se tam za poslední roky vyměnilo nespočet. On (Priske) navíc spadne do organizace, kterou fakt nezná, a bude podle mě trochu překvapený, až zjistí, jak to ve Spartě funguje. Například až uvidí, že je tam sportovní ředitel (Tomáš Rosický, pozn. red.), který je úplně na nic,“ řekl Expresu Vízek.

„Teď jsem četl rozhovor s Rosickým a tam bylo zase takových protikladů. Podle mě by Spartě pomohl více na hřišti než v kanceláři. Z Vrby (bývalý trenér Sparty, pozn. red.) udělal pitomce, když o něm vlastně prohlásil, že to nebyl trenér nadlouho. Co kdyby ale udělali titul? To by tam zůstal? Podle mě měli odejít oba. Vrba i Rosický,“ nebere si servítky legenda pražské Dukly.

Tomáš Rosický a nový kouč Sparty Brian Priske

Rosický nemá žádné pravomoci, Priske bude Křetínského stát hodně peněz

Vízek okomentoval také nedávné vyjádření majitele Sparty Daniela Křetínského, který se Rosického rázně zastal a odmítl jeho rezignaci. 

Miliardář navíc uvedl, že Rosický nenese za výsledky prvního týmu žádnou zodpovědnost, a vinu svedl pouze na vyhozeného trenéra Vrbu a jeho spolupracovníky.

„Tomu už člověk vážně nerozumí. Jak tam všichni hlídají a chrání Tomáška... Dobře vím, že Rosický nemůže bouchnout do stolu a nemá pomalu žádnou pravomoc. Je to takový pěkný flíček. Křetínský ho tam dosadil kvůli lidem, aby mu nenadávali a nestěžovali si, ale oni si teď stěžují na Rosu. Ve Spartě je to celkově takové začarované. Tam už zase mluví o titulu. Já jsem ale toho názoru, že by měli nejprve pořádně sáhnout do kádru. Skončil jim Dočkal a Hložek, kterého bude téměř nemožné nahradit,“ myslí si Vízek.

Vízek okomentoval Rosického i nového kouče Sparty.

Vízek: Který blbec odmítá Ivana Haška?

Bývalý fotbalový reprezentant se také podivuje nad tím, že Sparta začala sebevědomě oznamovat nové posily, aniž by klub z Letné měl podepsaného hlavního trenéra.

„To je hodně zvláštní. Do Sparty chodí hráči, a ještě tam není nový trenér. To má být přece obráceně, ne? Bude zajímavé sledovat, co ten Dán bude s novými hráči dělat. Jestli zná náš fotbal. O tom já pochybuji. Třeba si přivede nějaké své šikuly z Dánska. Tam je spousta otazníků,“ pokračuje Vízek, který nepochybuje o tom, že sázka na dánského trenéra bude Spartu stát opět hodně peněz.

„Bude to určitě drahé. Podle pana Rosického v Česku trenéři nejsou, takže Sparta šla evropským směrem. To znamená evropský plat. (smích) Myslím, že tam bude hodně nul. Určitě bude dražší, než byl Vrba,“ odhaduje Vízek.

Nový kouč Sparty Brian Priske

Už dlouhé roky se Ladislav Vízek snaží jako nového trenéra Sparty prosadit svého letitého kamaráda a sparťanskou ikonu Ivana Haška. 

I nyní v rozhovoru s redaktorem Expresu přišla řeč na tuto uznávanou osobnost, kterou ale vedení letenského klubu z neznámých důvodů dlouhodobě přehlíží.

„Všichni, koho se zeptáte, kroutí hlavou. Ivan je po taktické stránce hodně vysoko, on se jim nabízí. A který blbec ho odmítá? To prostě není normální. Za tím musí být nějaký špatný vztah, třeba přímo s Křetínským. Já se Ivana otevřeně ptal, jestli nemá nějaký prohřešek, a on mi řekl, že o ničem neví. Myslím, že by byl lepší variantou než ten Dán. Jen ať si ale nabijí zuby, mně je to jedno a Ivanovi taky. On nestrádá,“ řekl na závěr Vízek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 29. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 34
  • 22
  • 7
  • 4
  • 4