Řepka tvrdě komentuje „nástupce“ Krejčího: Nic jsi nedokázal, nejsi jako já

Bezmozek, psychopat, surovec! Tak fotbaloví fanoušci na sociálních sítích označují talentovaného záložníka pražské Sparty Ladislava Krejčího (21), který v zápase proti Pardubicím (2:0) vyfasoval červenou kartu za obzvláště brutální zákrok. Někteří dokonce Krejčího přirovnávají k bývalému kapitánovi Sparty a králi „blikanců“ Tomáši Řepkovi (46). Ten ale toto srovnání rázně odmítá. „Zatím tak moc nedokázal, měl by být pokornější,“ myslí si legendární obránce, který také proslul tvrdými zákroky.

Běžela 85. minuta a pražská Sparta pohodlně mířila za vítěstvím nad ligovým nováčkem z Pardubic. Domácí vedli 2:0 a zápas se dohrával v klidném tempu. 

Pak ale vysoko do vzduchu vyskočil letenský středopolař Ladislav Krejčí, který je znám svými tvrdými zákroky, a trefil loktem do tváře záložníka hostů Tomáše Solila. 

Rozhodčí mladému fotbalistovi nejprve udělil pouze žlutou kartu, po konzultaci s videorozhodčím ale Krejčí nakonec vyfasoval červenou kartu.

„Souhlasím, že ten faul byl opravdu nepříjemný. Láďa toho po zápase okamžitě litoval, ale přišlo to pozdě,“ pravil po zápase trenér Sparty Václav Kotal.

Po utkání přišel s omluvou i sám Krejčí. 

„Za faul jsem byl po právu vyloučen. Nebyl v tom úmysl zranit protihráče. Každý souboj chci vyhrát a jdu do všeho naplno, ale tohle bylo za hranou, uvědomuji si to,“ napsal Krejčí na svůj Instagram.

Ladislav Krejčí to s agresivitou hodně přepískl.

Kvůli své velmi agresivní hře je Krejčí na sociálních sítích mnohými často označován jako nástupce bývalého sparťanského kapitána Tomáše Řepky, který proslul podobnými „blikanci“.

Řepka s tímto srovnáním ale nesouhlasí a zákrok Krejčího na svém profilu okamžitě odsoudil.

„Pochopím, že každý hráč může mít někdy blikanec, znám to sám, ale to, co udělal včera, pro mě bylo za čárou, a co já si pamatuji, zákeřné fauly na hlavu jsem si nedovolil,“ tvrdí Řepka, kdysi postrach všech útočníků v české nejvyšší soutěži.

„Chovat se na hřišti sebevědomě až takhle, navíc můžete až s nějakou vybudovanou pozicí. Myslím si, že v jeho věku by měl mít více pokory. Zatím tak moc nedokázal,“ vzkazuje mladému Krejčímu bývalý reprezentační stoper.

Co se výkonu Sparty proti Pardubicím týče, Řepka také neměl slova chvály.

„Tři body doma, splněno. Za to jsem rád, ale nic víc se hodnotit nedá, nekoukalo se na to hezky, Pardubice byly vyrovnaný soupeř,“ myslí si Řepka, který se nedávno na Instagramu pochlubil fanouškům, že nadále pokračuje jeho snaha stát se profesionálním trenérem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:15 pátek 16. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 27
  • 19
  • 19
  • 17
  • 14