Řepka o mega změnách ve Spartě: Bizarní spojení, jsem pesimista! Rosický měl skončit

Mnozí fanoušci Sparty už netrpělivě vyhlížejí začátek nové sezony. Někteří opět mluví o útoku na mistrovský titul a „zrození nové Sparty“. Klubová legenda Tomáš Řepka (48) ale jejich víru v lepší zítřky nesdílí. Bývalý kapitán historicky nejúspěšnějšího českého celku okomentoval změny na Letné a opět si nebral servítky. „Mám pesimistické předtuchy,“ tvrdí Řepka, kterému se například nezamlouvá, že na pozici sportovního ředitele zůstal dlouhodobě kritizovaný Tomáš Rosický (41).

Pražská Sparta má za sebou další nepovedenou sezonu. Klub vlastněný miliardářem Danielem Křetínským se proto v létě opět rozhodl angažovat zahraničního trenéra. Po neúspěšném Italovi Stramaccionim má Spartu nově vzkřísit dánský taktik Brian Priske.

Na Letnou se navíc do manažerské pozice vrátil bývalý obránce Sparty Tomáš Sivok, který bude úzce spolupracovat se sportovním manažerem Tomášem Rosickým. Zatímco fanoušci Sparty jásají a věří v úspěšnou sezonu zakončenou mistrovským titulem, některé klubové legendy optimismem zrovna neoplývají.

Například Tomáš Řepka na svém instagramovém profilu vyjádřil nepochopení nad tím, že Sivok ve Spartě nenahradil dlouhodobě kritizovaného Rosického, ale stal se pouze jeho spolupracovníkem.

„První, co mě napadlo, bylo, že Tomáš Rosický má sebereflexi a skončil sám, ale nestalo se a z Tomáše Sivoka udělali sportovního manažera, který bude spolupracovat s Rosickým. Tohle bizarní spojení jsem nečekal,“ napsal Řepka, kterému se velké změny ve Spartě příliš nelíbí.

„Oba znám a vím, jaký mají pohled na fotbal, a tím spíše mě to překvapilo. Jak to bude fungovat? Kdoví, já mám ale spíše pesimistické předtuchy,“ dodal bývalý skvělý obránce.

Sivokův návrat na Letnou Řepka vítá, spokojenější by ale byl, kdyby v klubu skončil Rosický.

„Za mě po dlouhé době správný krok Sparty, ale dávalo by to větší smysl bez Rosického. Budu doufat a věřit, že Sivok bude více zasahovat do přestupové politiky a že si Rosický nechá od Tomáše v mnoha věcech poradit,“ věří někdejší kapitán pražské Sparty.

Tomáš Rosický a nový kouč Sparty Brian Priske

Vízek: Rosický je k ničemu, nový trenér bude v šoku!

Řepka není zdaleka jedinou legendou, která se v nedávné době pustila do Rosického. V jeho manažerské schopnosti už věří jen málokdo. 

Například takový bývalý reprezentant Ladislav Vízek v rozhovoru pro Expres.cz upozornil na to, že nový kouč Brian Priske bude asi hodně překvapený, až zjistí, do jakého klubu vlastně vstoupil.

„Spadne do organizace, kterou fakt nezná, a bude podle mě trochu překvapený, až zjistí, jak to ve Spartě funguje. Například až uvidí, že je tam sportovní ředitel (Tomáš Rosický, pozn. red.), který je úplně na nic,“ řekl nám před časem Vízek, který je přesvědčený o tom, že angažování Dána Priskeho bude majitele Křetínského stát nemalé peníze.

„Bude to určitě drahé. Podle pana Rosického v Česku trenéři nejsou, takže Sparta šla evropským směrem. To znamená evropský plat. (smích) Myslím, že tam bude hodně nul. Určitě bude dražší, než byl Vrba (bývalý trenér Sparty, pozn. red.), odhadl Vízek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:00 čtvrtek 27. října 2022. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 17
  • 14
  • 14
  • 11
  • 9