Řepku namíchla potupná porážka od Slavie: Rosický musí pryč jako první! Já jsem Sparta!

Už toho má dost! Bývalý kapitán pražské Sparty Tomáš Řepka (47) se rozzuřil poté, co jeho milovaný klub potřetí v sezoně prohrál derby s nenáviděnou Slavií. Fotbalový tvrďák jako hlavního viníka všech problémů označil sportovního ředitele Tomáše Rosického (40), na něhož se v posledních týdnech valí kritika ze všech stran. „První ven by měl jít Rosický, za tu personální politiku, kterou tam dělá,“ myslí si Řepka, který se ostře pustil i do hráčů Sparty.

V letošní sezoně odehráli fotbalisté Sparty tři vyhrocená derby s nenáviděnou Slavií. Ve všech případech Letenští odcházeli jako poražení, v žádném zápase se jim navíc nepodařilo vstřelit branku. Poslední prohra 0:3 na domácí půdě pro Spartu navíc znamenala konec v domácím poháru, a tudíž nesplnění jednoho z hlavních cílů této sezony.

„Postoupil lepší tým,“ řekl trenér Sparty Pavel Vrba na tiskové konferenci.

Těmito slovy ale fanoušky a klubové legendy vůbec neuklidnil. Například takový bývalý šéf sparťanské obrany a modla fanoušků Tomáš Řepka jen těžko nese, že klub jeho srdce v posledních letech tak moc zaostává za svým městským rivalem.

„Sparta už bohužel dlouho není konkurentem Slavie, což je pro mě smutná věc. Je marná, marná, marná,“ nebral si Řepka servítky po dalším zpackaném derby.

„Nedá se to dneska jinak nazvat než obrovské zklamání! Bezmoc a pro mě jako bývalého kapitána je tohle utrpení a hlavně potupa,“ napsal na Instagramu Řepka, který poté drsně sepsul jak hráče, tak sportovního ředitele a klubovou legendu Tomáše Rosického.

„Devět hráčů ze základu tam nemá naprosto co dělat! A první ven by měl jít Rosický, za tu personální (hráčskou) politiku, kterou tam dělá. Výběr posil na konkrétní posty? Hrůza! To i v okresním přeboru mají lepší skauting!  My v Červených Janovicích máme lepší! Měli by z toho vyvodit důsledky,“ myslí si Řepka, který znovu zopakoval svou oblíbenou hlášku „Já jsem Sparta“.

Těmi dvěma hráči, kteří na Spartu mají, myslel Řepka talentovaného útočníka Adama Hložka a slovenského beka Dávida Hancka. Ani jeden z nich se ale proti Slavii ve středu večer prosadit nedokázal.

Těsně před derby se Slavií navíc sparťanské fanoušky zasáhla zpráva o tom, že jeden z jejich oblíbenců, srbský rychlonožka Srdjan Plavšič, má po sezoně po vypršení smlouvy zdarma posílit rivala z Edenu.

Ani jeden z táborů tyto spekulace nepotvrdil a sám sparťanský křídelník na Instagramu před pár dny napsal, že se Slavií nejedná. 

„Mluvil jsem s ním, spekulaci mi nepotvrdil. Není důvod, abych mu nevěřil,“ řekl trenér Sparty Pavel Vrba před zápasem.

Většina fanoušků je ale toho názoru, že jde jen o jakýsi zastírací manévr a brzy se pětadvacetiletý Srb, který v možná posledním derby ve sparťanském dresu odehrál 64 minut, bude hlásit ve Vršovicích.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:33 pátek 3. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 21
  • 19
  • 17
  • 14
  • 13