Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Potřebuje práci a rád by zpět do fotbalu. Proč v něm Řepku nikdo nechce?

    Tomáš Řepka patří fotbalu. Bude i fotbal patřit Řepkovi? | foto: MAFRA

    Jasně, vydělal velké peníze, ale spotřebu má jako tryskáč. Tomáš Řepka by se dozajista rád upíchl v nějakém dobrém džobu. Jeho chování v minulých letech ho však vyhání z českého fotbalu.

    Co umí? Kopat do míče, toť vše. Stejně jako další exsportovci čelí Tomáš Řepka po ukončení kariéry pracovnímu prázdnu. Většina z nich se snaží uchytit v oboru, v němž se proslavila.

    Řepka už několikrát mluvil o tom, že bych chtěl pracovat ve fotbale. „To je můj sen,“ prohlásil dokonce o spíše utopistické variantě, že by se vrátil do pražské Sparty, do klubu svého srdce, jak říká.

    Jenže ani na dalších adresách českého fotbalu není někdejší obránce Fiorentiny, West Hamu, Sparty či Baníku Ostrava vítán. Může za to jeho chování, ve fotbale má nepřátel jako nikdo jiný. Vždyť v životě urazil takové persony, jako je Karel Brückner, Jozef Chovanec, Karel Poborský, Daniel Křetínský, nevynechal ani šéfy nyní tak mocné Plzně.

    Začněme největším jménem. A také Řepkovým snem, tedy vstupem do Sparty. Je opravdu utopií, aby se pokérovaný exreprezentant vrátil na Letnou.

    Důvodů k tomu je hned několik.

    Dres Sparty obléká už jen v zápasech starých gard.

    Zaprvé se pořád nevysvětlilo, jak to bylo s hráčskou pokladnou, která zmizela po jeho odchodu v roce 2011. On tvrdí, že ji nesebral, ač byl pokladníkem. Finance prý byly použity jako motivace pro jiný ligový tým v zápase s jedním z konkurentů Sparty.

    Zprávy se však objevují i jiné.

    Zadruhé Řepka ještě jako hráč poslal „kamsi“ majitele Daniela Křetínského, když přišel po zápase do šatny.

    „Drž hubu, ty vole! My tady sedíme nas*aní, a ty sem vletíš jak uragán, tak mi tady neřvi po frajerech, který jsou stejně nas*aní jako ty! Pak jsem mu zopakoval, ať drží hubu, protože fotbalu stejně nerozumí, a důrazně mu nařídil, ať vypadne z kabiny. Vyprovokoval mě tak, že kdyby mě Dan Zítka nedržel, jednu bych mu vrazil,“ popsal Řepka ve své knize incident.

    Hned po něm byl vyhozen.

    V dresu Fiorentiny vyhrál Tomáš Řepka Italský pohár.

    Jeho válka s Křetínským tím však neskončila. Obránce odešel do Českých Budějovic a na jaře, v době, kdy Sparta bojovala se Spartou o titul, v zápase se Slovanem schválně fauloval libereckého Miloše Breznaníka a Severočeši kopali penaltu.

    Řepka se později k úmyslu přiznal.

    Rok 2012: Tomáš Řepka v dresu Budějovic fauluje Michala Breznaníka z Liberce. Kope se penalta, gól pomáhá Liberci k výhře a k mistrovskému titulu. Řepka později prozradí, že fauloval úmyslně, aby se pomstil Spartě.

    I když se časem omluvil, miliardář Křetínský byl nesmlouvavý. „Tomáš Řepka celkově svým chováním v průběhu posledních týdnů soutěže klesl na takovou úroveň, že už ho nehodlám v životě komentovat.“

    To je tedy (uzamčená) Sparta, ale jsou tady i další možnosti.

    Mohl by být Řepka trenérem? Těžko. Má sice jako bývalý reprezentant druhou nejvyšší licenci, kterou dostávají hráči národního mužstva automaticky, ale jako kouč se nikdy nechoval.

    „Fotbal není věda,“ říkal, když se narazilo na novátorské záležitosti v nejsledovanějším sportu. Přitom fotbal jde dnes směrem od přírodních typů, kterým byl sám Řepka, k perfektně naprogramovaným strojům, a to se týče jednotlivců i týmů.

    Tomáš Řepka, fotbalový enfant terrible.

    Navíc Řepka se různě motá v názorech. Jednou řekne, že trénování není pro něj, podruhé, že se vrhne na studium profesionální licence a pokusí se dostat až na lavičku Sparty…

    A co další posty? Funkcionář v klubu? Hráčský manažer? Tyto práce jsou pro někoho, kdo má prakticky všude zavřené dveře, jen chimérou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 3. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      49
    • Super
      19
    • Trapas
      13
    • Cože
      12
    • Tvl
      11
    • Sladký
      10