Plekancovi se na šampionátu nedaří. Proč je bývalý kapitán jen do počtu?

Patří mezi nejzkušenější české hráče, svými výkony se ale řadí mezi ty, kteří jsou na mistrovství světa jen do počtu. Je to tím, že Tomáše Plekance nezastihl světový šampionát v ideální formě, nebo za bídné výkony českého centra může něco jiného?

Češi bojují na právě probíhajícím Mistrovství světa ve Francii a Německu o medaile, svými góly ale partu Josefa Jandače netáhne Tomáš Plekanec. Zkušený forvard se zatím na ostře sledovaném turnaji hledá a marně čeká na gól či asistenci.

Hráč, který v minulosti nosil také kapitánské „céčko“ na dresu, je jen stínem klidného zabijáka, který byl postrachem všech elitních brankářů. Proč tomu tak ale je a Češi se na Plekance už nemohou spolehnout?

Chybí mu Vondráčková v hledišti

Turnaj není jen několikadenní záležitostí a hokejisté potřebují mít u sebe také drahé polovičky. Ty jim často projevují svou důvěru přímo na stadionu a to možná Tomáši Plekancovi tak chybí. Pokud by český centr dal na šampionátu branku, neměl by ji ani komu poslat.

Hraje se mu špatně bez „céčka“

Tomáš Plekanec je dozajista zvyklý být lídrem týmu. V minulosti byl také často kapitánem, v současné době tuto pozici ale více než dobře vykonává Jakub Voráček, který je týmu mnohem prospěšnější. Je možné, že Plekancovi chybí pocit být oficiálně tím, kdo na sebe bere zodpovědnost celého mančaftu.

Je už za zenitem a myslí na přestup

V říjnu bude Plekancovi třicet pět let a má za sebou patrně nejhorší sezonu v NHL. Dokonce se začíná mluvit i o jeho konci v Montrealu Canadiens, zamířit by bývalý reprezentační kapitán podle serveru TN.cz mohl například do Las Vegas. Špatnou formu ze sezony si Plekanec přivezl i na světový šampionát, nebo je to jen tím, že je tento zkušený útočník už za zenitem? Každý přeci není jako Jaromír Jágr, který si udržuje stále skvělou výkonnost i ve svých pětačtyřiceti letech.

Plekanec nezapadá do nové koncepce

Česká hokejová reprezentace už delší dobu čeká na zázrak, zlatá generace už je pasé a kouč Josef Jandač hledá „nové koně“, na které se bude moct spolehnout i v budoucích sezonách. Tím už určitě není brzy pětatřicetiletý Tomáš Plekanec, který je nejstarším mužem na české soupisce. Dá se tak říct, že Tomáš Plekanec, ještě s přihlédnutím na jeho formu, patří už do starého železa a nedá se na něm stavět nový tým.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:39 čtvrtek 14. září 2017. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 10
  • 8
  • 7
  • 5
  • 4