Plekanec zvolil Brno a fandové Kladna šílí: Zradil jsi nás kvůli Šafářové a prachům!

Kladenský rodák Tomáš Plekanec (36) s Kladnem loni vybojoval postup do extraligy. Spousta fanoušků po skvělé sezoně věřila, že bývalý reprezentační kapitán v kádru zůstane. „Pleky“ se ale rozhodl pro Kometu Brno, kde loni odehrál už několik zápasů. Příznivci Kladna tento krok vůbec nechápou. Někteří Plekance dokonce podezřívají z toho, že za něj přestup domlouvala Šafářová!

Hokejista Tomáš Plekanec na svém Facebooku uvedl, že ho na angažmá v brněnské Kometě nejvíce láká šance bojovat o extraligový titul. 

„Kladnu přeju hodně štěstí a aby se pevně usadilo v extralize. Teď chci bojovat o titul s Kometou a těším se na svoji roli v tomto ambiciózním týmu, který mě loni skvěle přijal,“ uvedl útočník, který v Brně podepsal roční kontrakt.

Plekancovo rozhodnutí rozčílilo mnoho kladenských fanoušků. Někteří jeho přestup opravdu těžce koušou a bývalému reprezentantovi nepřejí nic hezkého.

„Asi největší zrada v historii Kladna. Gratuluji, snad neuděláte ani play-off,“ vzkazuje Plekancovi fanoušek Dominik. „Zklamal jsi kladenského fanouška, a to dost,“ přidává se zase Filip.

Někteří jeho přestup vidí jako největší zradu v historii Kladna.

Objevili se i tací, kteří Plekance podezřívají z toho, že mu přestup do Brna domlouvala jeho těhotná přítelkyně a bývalá tenistka Lucie Šafářová. Ta pochází z Brna a ví se o ní, že je velkou fanynkou hokejové Komety.

Jiní zase spekulují o tom, že Plekanec se upsal Brnu, protože od Komety dostal po finanční stránce výrazně lepší nabídku než od mateřského Kladna.

„Kladno po nějaké době zase v extralize, bude to vzrušující sezona a – upřímně – Pleky u toho klidně mohl být. Zajištěný je, jedná se o jeho mateřský klub a možná to někteří vidíte jinak, ale já to Brno zkrátka nechápu,“ kroutí hlavou Lukáš, který jako jeden z mála rozzuřených fandů zůstal v klidu.

Někteří Plekance podezřívají, že za něj přestup domlouvala jeho těhotná...

Pravda je, že z osobního hlediska je angažmá v Brně pro Plekance mnohem méně výhodné, než kdyby zůstal v rodném Kladně a měl by to blíže do Prahy, kde si s partnerkou Lucií Šafářovou nedávno pořídil luxusní byt.

Na druhou stranu je to ale stále profesionální sportovec a jeho kariéra se pomalu, ale jistě blíží ke konci. 

Předtím než definitivně skončí s hokejem, by jistě rád ještě něco vyhrál a také zabezpečil rodinu. Navíc není tajemstvím, že v Kometě, která je v současnosti jedním z nejlepších týmů extraligy, si Plekanec vydělá výrazně více než u nováčka z Kladna. A o mistrovských ambicích se ani nemusíme bavit...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:58 středa 20. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 81
  • 55
  • 39
  • 38
  • 34
  • 34