Hertl o nároďáku: Máme dobrou budoucnost, nadávky na Červenku nechápu

Chtěl českému nároďáku na světovém šampionátu pomoct, v San José ale Tomáši Hertlovi končí smlouva a nemohl si proto dovolit hazardovat se zdravím. Čtvrtfinálovou prohru se Spojenými státy tak sledoval pouze v roli fanouška. A přestože ho brzký konec Čechů mrzí, v týmu složeném převážně z talentovaných mladíků vidí naději na lepší budoucnost. Co v exkluzivním rozhovoru pro Expres hvězda žraloků prozradila o konci Tomáše Plekance či ostré kritice na Romana Červenku?

Češi hráli na mistrovství sympaticky, bojovně, ale na druhou stranu vypadli už ve čtvrtfinále. Jak tenhle turnaj hodnotíš?

Myslím si, že odehráli dobrý turnaj. Měli jsme hodně mladý tým a hráči ukázali svoji kvalitu. Samozřejmě to nedopadlo tak, jak jsme chtěli, ale rozhodně se kluci nemají za co stydět.

Co je podle tebe hlavním důvodem toho, že se zase nepodařilo dosáhnout na medaile?

Jako každý rok je to o jednom zápase a nám vždy chybí i trochu štěstí. Ale poslední zápas byl o tom, že jsme zaspali začátek a pak jsme to doháněli. A když jsme dokázali vyrovnat, pak už to bylo jenom o jednom gólu. Jak jsem ale říkal, měli jsme hodně mladých hráčů a ti hráli skvěle. Vidím v nich budoucnost.

Co říkáš na konec Tomáše Plekance v reprezentaci? Platí za srdcaře, bude se takový hráč nahrazovat těžce?

Pleky je velký srdcař a hlavně výborný hokejista. Určitě se bude těžko nahrazovat, protože pro nároďák hrál vždy dobře. Myslím ale, že máme hodně kvalitních mladých hráčů, kteří se toho musí chytit.

Hertlovi to v San José střílí a nic nenasvědčuje tomu, že by s klubem smlouvu neprodloužil.

Roman Červenka vedl nároďák v roli kapitána, ale na turnaji se mu nedařilo a někteří fanoušci ho označují za nejzbytečnějšího hráče mistrovství, který by měl v reprezentaci skončit. Co si myslíš o takových reakcích?

Nechápu tyhle reakce. Červus je výborný hokejista, který pravidelně jezdí na mistrovství a nikdy reprezentaci neodmítá. Letos měl smůlu, protože mu to tam nechtělo spadnout, ale to k hokeji patří. Pořád ale dokazuje, jaký je to hráč s myšlením pro hru a šikovností.

Ty jsi od roku 2015 na mistrovství nestartoval. Mrzí tě, že jsi nakonec nemohl pomoct ani letos?

Já miluji reprezentovat a samozřejmě mě mrzí, že jsem nemohl přijet. V předchozích letech jsem byl zraněný nebo jsme došli daleko v play-off. Když ale v příštích letech budu moct a trenér mě bude chtít, rád bych přijel.

Jak to vypadá s tvojí smlouvou v San José?

Určitě se o ní už bavíme. Nikam nespěcháme, protože je pořád čas. Samozřejmě bych ale rád smlouvu prodloužil, protože to tam mám rád a vidím tam budoucnost. Doufám, že se brzy dohodneme a obě strany budou spokojené.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:56 úterý 18. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 10
  • 9
  • 9
  • 8
  • 8