Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zrádce Konaté se šplhá zpět do sestavy Sparty. Bude mu někdy odpuštěno?

    Tiemoko Konaté se snaží dokázat, že patří do prvního týmu Sparty. Klub přitom v srpnu zradil. | foto: Profimedia.cz

    Na podzim vrazil do srdcí fanoušků i spoluhráčů nůž. Zradil, chtěl si vytrucovat odchod za většími penězi. Proto se stal fotbalista Tiemoko Konaté ve Spartě vyvrhelem. Nyní, v zimní přípravě, se pokouší o návrat a jde na to po svém: Dává góly i nahrává na ně.

    Sparta porazila Ružomberok 5:0. V přípravném zimním zápase. Žádná bomba, nic nečekaného. Jenže druhý pohled na tohle utkání je nevšední.

    Tiemoko Konaté se podílel na čtyřech brankách. Na dvě nahrál, jednu dal, po faulu na něj se kopaly dvě penalty. Jednu Sparta proměnila. Konaté proto jde dobře na to, aby zase mohl kopat velké zápasy za Spartu, nejslavnější klub v Česku.

    „Když bude Timi pracovat v tomto režimu a bude pro klub přínosem, tak je v týmu. Když bude podávat kvalitní výkony, tak to pomůže Spartě a věřím, že to ocení i fanoušci,” glosoval jeden z trenérů David Holoubek.

    „Vzali jsme Timiho zpět v pohodě. Každý by měl dostat druhou šanci, my ho podporujeme a je součástí týmu. Je teď na něm, jak zabojuje,” doplnil obránce Michal Kadlec.

    V srpnu by takhle nemluvil. Byla odehraná dvě kola české soutěže a také předkolo Ligy mistrů, v němž Sparta nestačila na Steauu Bukurešť. A právě v soubojích s ní Konaté válel, byl nejlepším sparťanem.

    Na podzim zmizel z týmu Sparty, trucoval. Dnes se Tiemoko Konaté snaží o návrat.

    Proto ihned dostal laso z Rumunska - a to samozřejmě velmi lukrativní. V tu chvíli se zasekl, i na rady manažera se odpojil od sparťanského mužstva. Byla to velká kauza, vždyť šlo o jednoho z nejlepších hráčů.

    „Vedení klubu vzkázal, že nechce ve Spartě dál působit,“ prohlásil mluvčí Ondřej Kasík v polovině srpna. Poté ještě Sparta vyjednávala se Steauou o možné výměně Konatého za alžírského záložníka Jugurthu Hamrouna, ten ale nakonec dal přednost nabídce z Kataru.

    „Pro jeho chování neexistuje omluva. Nemůžeme připustit, aby si hráč pod smlouvou chtěl takhle vytrucovat přestup,“ prohlásil šéf sportovního úseku Jakub Otava během podzimu pro server iDnes. „To, co udělal, nejde vzít zpátky. Teď si jeho návrat do áčka absolutně nedokážeme představit. Máme cenu, za kterou jsme ho ochotní uvolnit a ze které neslevíme.“

    Dnes už Otava ve Spartě nepůsobí a Konaté je od začátku zimní přípravy zpátky v mužstvu.

    Jeho výkony jsou velmi dobré, jenže je tu druhá překážka. Ke všemu rozhodně ta větší. Sparťanští radikálové nesli odchod reprezentanta Pobřeží slonoviny velmi těžce. Dokonce stvořili video s názvem Zrádce, které však už není na serveru Youtube k dispozici.

    Na webu spartaforever.cz nyní běží anketa, zda má Konaté ještě oblékat pro příznivce posvátný dres. Její výsledek je zatím jednoznačný. A pro šestadvacetiletého středopolaře zdrcující. Pro není ani pět stovek respondentů, proti jsou skoro tři tisíce.

    „Timi byl jedním z nás, pak udělal chybu. Bohužel velkou chybu – takovou, o které jsme si mysleli, že mu ji nedokážeme odpustit,“ připustil na startu zimní přípravy hlavní trenér Tomáš Požár. „Situace se vyvíjela, měli jsme čas přemýšlet. Uvědomili jsme si, že všichni chybujeme a všichni si zasloužíme druhou šanci. Timi ztratil naši důvěru, ale chceme mu vytvořit podmínky, aby ji znovu získal,” řekl.

    Konaté zatím na hřišti válí. Bude to stačit?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:31 čtvrtek 25. května 2017. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      16
    • Super
      12
    • Cože
      12
    • Sladký
      12
    • Tvl
      11
    • Haha
      10