Další biatlonová kočka: Mezi juniorkami válí Tereza Voborníková, bude z ní nová Koukalová?

Náhradou za Gabrielu Koukalovou má být na špičce českého biatlonu nedávná zlatá medailistka ze světového šampionátu Markéta Davidová (24). A v závěsu už má konkurentku. Teprve dvacetiletá Tereza Voborníková válí mezi juniory, nejnověji dojela na světovém mistrovství v Obertilliachu po bezchybné střelbě jedenáctá. A stejně jako starší kolegyně je to pořádná kočka!

Vědět o sobě půvabná blondýnka dává už pár let, mezi dorostenkami nejednou dosáhla na medaile, dobře si ale vede i mezi juniorkami.

Skvěle střílí, což předvedla i v Obertilliachu, mezi vrstevnicemi má ale navrch i rychlostně. Ačkoliv na pohled vypadá jako tichá dívenka, podle trenérů na sobě tvrdě dře a je velmi cílevědomá.

Na sněhu je Tereza jako doma.

„Vždy do puntíku splní, co má předepsané, a často si přidá i něco navíc. Hodně přemýšlí o tom, co, jak a proč dělá. A je pečlivá, tréninkový deník má vždy dokonale v pořádku,“ popisoval Terezu loni klubový kouč Tomáš Holubec pro server iDNES.cz.

Tereza Voborníková je mimořádně půvabná biatlonistka.

Tereza Voborníková v akci

Tehdy se totiž Voborníková poprvé podívala i mezi seniorky. Jela Světový pohár v Oberhofu a skončila na 84. místě, z čehož si rozhodně nemusela dělat hlavu, šlo v první řadě o mimořádně cennou zkušenost.

Tereza Voborníková

Biatlon dělá půvabná blondýna od patnácti let, předtím zkoušela i balet, nejspíše to pro však pro akční sportovkyni, která se umí i pořádně odvázat, byl příliš slabý čajíček.

A tak se nyní prohání po tratích s puškou na zádech a soupeřkám nedává nic zadarmo.

Tereza to umí pěkně rozjet!

Přidá se další biatlonová kočka k parťačce Markétě Davidové na start už na zimní olympiádě v Pekingu v roce 2022?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:30 úterý 6. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 33
  • 9
  • 6
  • 5
  • 5