Sparťan Pöpperle dostal pořádný amok, není ale jediný! Kdo jsou další sportovci - šílenci?

  • Tomáš Pöpperle byl vyloučen v zápase proti Kometě Brno
  • Soupeře Leoše Čermáka udeřil holí
  • Za hloupý faul dostal trest 5 minut + osob. trest do konce utkání
  • Podobný amok už postihl mnoho sportovců
Srdce buší jak kdyby mělo puknout a před očima je rudo...tomu se říká amok! Něco takového v neděli zažil hokejový brankář pražské Sparty Tomáš Pöpperle. Zkušený gólman se po soupeři Leoši Čermákovi ohnal holí a zasáhl ho i do obličeje. „Jsem rád, že mi zůstaly všechny zuby“ řekl pro iDNES.cz Čermák. Pöpperle však není jediným sportovcem, kterého popadl takový amok. Kteří další profíci už vystrčili růžky?

Tomáš Řepka

Český bouřlivák byl kdysi postrachem snad všech fotbalových útočníků! Téměř každý zápas Řepka ukázal, že je typem obránce, se kterým souboje prostě bolí.

Tvrdé zákroky na něm fanoušci Sparty milovali, více jim určitě ale vadily jeho takzvané blikance.

Mezi jeho největší úlety jistojistě patří neuvěřitelný Řepkův amok během ligového zápase v Teplicích. Zde fanoušci místního klubu vzpomínali na zesnulého trenéra Vlastislava Marečka, ale to Řepku vůbec nezajímalo.

Bývalý obránce West Hamu absolutně neskousl opakované chyby sudího a na světě byl neuvěřitelný blikanec, který skončil tak, že Tomáš Řepka dokonce napadl kameramana České televize.

Zkušený fotbalista měl za svou kariéru mnoho dalších excesů, ovšem pokud se má vybrat jen jeden, tak „blázinec v Teplicích“ je jasnou volbou.

Eric Cantona

Dalším šíleným sportovcem byl také fotbalista. Eric Cantona byl svého času hvězdou Manchesteru United a spoustu malých „čutálistů“ k němu vzhlíželo.

Začínajícím fotbalistům se ale nemohl líbit nechvalně proslulý okamžik, kdy Cantona svým kung-fu kopem „sejmul“ fanouška soupeře.

Manchester United hrál proti Crystal Palace a francouzský borec viděl červenou kartu za naprosto zbytečný faul. To způsobilo velkou hádku hráčů a když se Cantona pomalu smiřoval se svým brzkým odchodem do šaten, tak přišlo něco nečekaného.

Talentovaný sportovec se rozběhl směrem k tribuně a uřvaného fanouška se hodně odvážným kopem pokusil dostat na zem.

Agresivního Cantonu naštěstí uklidnili spoluhráči, za svůj čin ovšem dostal pořádný trest.

Sám Cantona se ale několikrát vyjádřil, že svého činu nelituje. Fanoušek ho prý doslova zasypal rasistickými urážky.

Roy Keane

Jedním z nejtvrdších fotbalistů všech dob byl dozajista Roy Keane.

Stejně jako Cantona nastupoval za Manchester United, kde dlouhou dobu vykonával funkci kapitána. Ne vždy ovšem Roy Keane šel příkladem.

V roce 2000 například v derby proti Manchesteru City brutálním způsobem zfauloval záložníka Alfa Ingeho Haalanda.

Irský fotbalista se navíc přiznal, že tento strašlivý zákrok plánoval, jelikož se chtěl pomstít za to, že ho Haaland před třemi lety zranil a ještě se mu vysmál, že simuluje. Keane ovšem bolest nepředstíral a kvůli zranění pro něj sezona skončila.

„Dostal, co si zasloužil – odplatu,“ řekl po utkání irský záložník, který svým brutálním faulem vstoupil do historie.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:57 středa 21. června 2017. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 9
  • 8
  • 8
  • 7
  • 7