Sparťani pařili na Vltavě i s Křetínským: Krejčí se vysmál Slavii a způsobil poprask!

Sparťanští fotbalisté mají za sebou další divokou oslavu 37. titulu. Po radovánkách v Uherském Hradišti a na benzínce při cestě do Prahy se Letenští přesunuli na loď, aby si užili vítěznou plavbu po Vltavě. Během oslavných pokřiků s fanoušky se kapitán Ladislav Krejčí alias LK37 neudržel a na kameru se vysmál největšímu rivalovi. Co udělal?

Sparta ukončila devítileté trápení a slaví zisk vysněné mistrovské trofeje. K takovému úspěchu patří i velkolepé oslavy, které vypukly už v úterý večer v Uherském Hradišti, když Sparta uhrála bezgólovou remízu se Slováckem, čímž si zajistila dostatečný náskok na druhou Slavii a celkové prvenství.

Bujaré oslavy odstartovaly už na hřišti po závěrečném hvizdu společně s fanoušky, následně pokračovaly v útrobách stadionu a posléze během cesty do Prahy, kdy na benzínce u Brna hráči vytvořili šampionský vláček a fyzioterapeut Adam Kuttenberg byl uklizen do chladicího boxu s nápoji.

Ve čtvrtek sparťané uspořádali vítěznou plavbu po Vltavě. Hráči na lodi hlasitě zpívali chorály a během oslav zapálili i několik světlic. K řece vyzvali letošní mistři Fortuna ligy i fanoušky, kteří neváhali a zaplnili Karlův most, odkud skandovali: „Mistři, mistři!“ S fanoušky se hráči setkali ještě v půl desáté večer, kdy došlo i na speciální pyroshow fotbalistů.

Mistrovskou plavbu si nenechal ujít ani majitel pražského celku Daniel Křetínský.

Sparta si užila mistrovskou plavbu po Vltavě.

O největší pozdvižení se ale postaral Ladislav Krejčí mladší alias LK37 (24), který si neodpustil rýpanec do Slavie, především do asistenta trenéra Pavla Řeháka (59). Kapitán Letenských parodoval Řehákovo známé gesto, kdy mával bílým kapesníkem, zatímco naznačoval, že si utírá slzy.

​Řehákova momentka s kapesníčkem se stala ikonickou. Na poslední derby si dokonce fanoušci Slavie do sektoru hostů přichystali i plachtu s podobiznou slávistického asistenta s kapesníkem a nápisem „Slyším tady pláč?“.

Jelikož letenský celek klíčový zápas vyhrál po proměněné penaltě Ládi Krejčího v samotném závěru zápasu, fanoušci Slavie schytali za své choreo pořádný výsměch, k němuž se nyní přidal i lídr Sparty Krejčí.

Rýpnutí směrem k největšímu rivalovi si v úterý neodpustil ani útočník Jan Kuchta, který v lednu 2022 odcházel ze Slavie jako mistr ligy, vítěz poháru a nejlepší střelec titulové sezony. Jakmile vyšla na povrch informace, že přichází z ruského Lokomotivu na opačný břeh řeky, v Edenu ho začali označovat za zrádce.

Pro slávistického bosse Jaroslava Tvrdíkapřestal Kuchta existovat. Trenér sešívaných Jindřich Trpišovský tehdy pronesl, že čas ukáže, kdo udělal chybu.

Bezprostředně po zisku titulu Kuchta prohlásil: „Čas ukázal, kdo udělal chybu, protože jsme šampioni. Jsem strašně rád, že jsem ve Spartě.“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 sobota 23. září 2023. Anketa je uzavřena.

  • 94
  • 50
  • 12
  • 12
  • 8
  • 5