Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Komentář: Ščasný ven! Přání fanoušků Sparty splněno. Selhal, proto dostal padáka

    Další potupu už neustál. Trenér Zdeněk Ščasný byl po drtivé prohře se Slavií v semifinále domácího poháru vyhnán od týmu Sparty. Není divu, kouč na Letné pokazil, co se dalo.

    V neděli padli doma s Karvinou. Ještě jednou: s Karvinou… Dostali od ní tři góly a bylo hotovo. Zdálo se, že je fotbalová Sparta na dně. Ale nebyla.

    Středeční derby na stadionu Slavie, semifinále domácího poháru, bylo ještě větší tryznou. Vypadalo to, že hraje nejlepší tým Česka (tím Slavia prostě nyní je) s divizním soupeřem.

    Zdeněk Ščasný byl na lavičce Sparty v poslední době bezradný.

    Prohra 0:3 je pro Spartu skoro vítězství. Mohla dostat sedm či osm gólů, dát maximálně jeden.

    „Nějak jsme se připravili,“ hlesl po až nechutně jednoznačném zápase trenér Zdeněk Ščasný.

    Fanoušky – i nestranné pozorovatele – by jistě zajímalo, jak se sparťané na derby chystali. Na hřišti totiž vypadali jak stádo slepých koní.

    Jen brankář Milan Heča, šestnáctiletý záložník Adam Hložek a o tři roky starší útočník Václav Drchal si udrželi jakousi úroveň. Tedy jeden náhradník a dva zelenáči…

    Ostatní propadli, jak ukazují i statistiky, a sice 18:2 na střely, 12:0 na rány na bránu, 11:3 na rohy. Vše pro Slavii.

    Pohárové derby Slavia–Sparta rozhodoval Ondřej Pechanec, který nejprve vyloučil sparťana Martina Frýdka, ale poté mu trest na upozornění videosudího změnil na žlutou kartu.

    A to Spartě pomohl rozhodčí Ondřej Pechanec. Po brutálním zákroku neměl dohrát stoper Costa, po dvou žlutých kartách měl mazat ze hřiště herně strašidelný Martin Frýdek. Prvnímu však sudí nepochopitelně odpustil červenou kartu, druhému druhou žlutou.

    Slavii to však ani nepřibrzdilo. „Byla to absolutní dominance,“ přesně vystihl utkání slávistický asistent Jaroslav Köstl.

    „Lituju lidi, že se na to museli koukat,“ soukal ze sebe sparťanský obránce Matěj Hanousek.

    Zdeněk Ščasný byl od týmu Sparty odvolán podruhé za necelé dva roky.

    Co na to sparťanský šéf Ščasný? „Bylo to deprimující,“ přiznal.

    Deprimující to bylo hlavně pro letenské fanoušky, kteří značnou část zápasu vyřvávali oblíbené heslo: „Ščasný ven!“

    Ve čtvrtek ráno se jim přání splnilo. Vedení klubu Ščasného podruhé za posledních dvacet měsíců odvolalo. Mimochodem, také na konci září 2016 to bylo po prohraném derby se Slavií.

    „Situace po zápasech s Karvinou a na Slavii byla taková, že jsme museli udělat okamžité rozhodnutí. Dospěli jsme k tomu, že odvoláme trenéra, protože výsledky a předvedená hra byly velmi špatné,“ uvedl na klubovém webu generální ředitel Sparty František Čupr.

    „Budeme nyní zvažovat varianty obsazení pozice hlavního trenéra. Uvidíme, zda ho přivedeme ještě v průběhu nadstavbové části ligy, nebo až před nadcházející sezonou,“ nastínil.

    Už bývalý kouč Sparty Zdeněk Ščasný se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým

    „Jako klub neprocházíme jednoduchým obdobím a pro něj jako pro trenéra to nebylo snadné. Každopádně tým teď musí ukázat diametrálně odlišné výkony než v posledních dvou zápasech,“ doplnil sportovní ředitel Tomáš Rosický.

    Za to špatné období může Ščasný velmi výrazně. Ve Spartě sice skončil v září 2016, ale za pár měsíců se vrátil jako sportovní ředitel. V červenci 2018 pak usedl po odvolaném Pavlu Hapalovi do trenérské sesle.

    Proto je jasné, že měl velký vliv na výběr posil i herní tvář mužstva, které je – mírně řečeno – nerozpoznatelná. Prostě žádná. Nefungují automatismy, které jsou jasně zřetelné na projevu Slavie.

    Výsledek semifinále poháru Slavia–Sparta byl jednoznačný.

    Tým je nedisciplinovaný. Guélor Kanga je nejtrestanějším hráčem ligy. Sparta je čtvrtá ve žlutých kartách, třetí v červených. I to je problém.

    Ščasný zkrátka selhal. Proto musel z kola ven.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:23 pátek 23. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      22
    • Trapas
      15
    • Sladký
      14
    • Tvl
      14
    • Cože
      13
    • Haha
      12
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...