Sparťané se před derby bouří! Někteří fanoušci z Letné mají zákaz vstupu!

Málokterý sportovní duel je v České republice tak sledovaný jako fotbalové derby pražských „S“. Zápas, který se v neděli 17. září odehraje ve vršovickém Edenu, ale uvidí jen vyvolení. Souboj mezi dvěma nejslavnějšími kluby je beznadějně vyprodán. Oproti minulým střetnutím bude v ochozech nejspíše mnohem méně sparťanů. Proč? Slavia totiž přichystala zvláštní novinku.

Mezitím co si oba mančafty na sebe brousí zuby, tak na sociálních sítích bobtná první předzápasový konflikt.

Fanoušci Sparty jsou zvyklí, že vedení Slavie jim pro derby poskytne 10 % z celkové kapacity, což dělá necelé dva tisíce lístků. Takhle to chodilo roky a kluby si vycházely vstříc. Slavia teď ale přišla s novinkou, která pořádně nakrkla všechny sparťany.

„Sparta od nás dostane pětiprocentní kapacitu stadionu tak, jak nám stanovují regule. Je to přes 1000 vstupenek,“ řekl Expresu tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Proč ale Slavia vymyslela toto nové opatření? Důvody jsou podle tiskového mluvčího sešívaných minimálně tři.

„Chceme při domácím derby na vlastním stadionu uspokojit naše vlastní fanoušky, kteří náš tým poženou za vítězstvím. Protože si uvědomujeme, že spolu jsme silnější,” sdělil jeden ze tří důvodů Býček.

Nastoupí i Tomáš Rosický?

Strádat by teoreticky mohli i hráči Sparty. Ti, kteří derby v Edenu už někdy zažili, byli totiž zvyklí na mohutnou podporu svých příznivců. Teď, když sparťanských fanoušků bude pravděpodobně o dost méně, se hráčům v rudých dresech může hrát výrazně hůř.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:09 sobota 6. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 7
  • 6
  • 6
  • 5
  • 4