Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Potupná prohra Sparty v derby: Fanoušci vyhánějí spasitele Kotala i Rosického

    Ještě nedávno byl sparťanský trenér Václav Kotal (68) označován za spasitele, který nejslavnější český fotbalový klub naučil znovu vyhrávat. Po zpackaném derby s konkurenční Slavií (0:3) ho ale fanoušci ženou z Letné pryč. „Ať se vrátí zpět k béčku, nás nikam neposune,“ vzkazují mu například.

    Po několika letech se uskutečnilo derby pražských „S“, v němž na sebe narazily tabulkově dva nejlepší týmy ligy. Očekávalo se, že konečně půjde o vyrovnaný duel. Hlavně v to tedy doufali fanoušci Sparty, kteří zažívají už dlouhé roky jen utrpení a musí snášet posměšky příznivců rivala z Edenu.

    Přání sparťanů ale nebylo vyslyšeno, v neděli na Letné Slavia přehrála domácí rozdílem třídy a zvítězila 3:0. Dvě branky vstřelil senegalský supertalent Abdallah Sima, o němž se ví, že má vynikající výskok a výběr místa, ale sparťanští obránci jako by jeho umění vůbec nebrali vážně. 

    „Věděli jsme, že Sima je kvalitní hlavičkář. Pouštěli jsme si videa, připravovali jsme se na to. Výskok byl výborný, dostal se půlmetr nad naše bránící hráče,“ kroutil hlavou po prohraném zápase trenér Sparty Václav Kotal.

    Když dostal Kotal od reportéra O2 TV Davida Sobiška otázku, kdo chyboval u Simova prvního gólu, alibisticky hodil chybu na své asistenty.

    „Určitě ho někdo měl mít na starosti, ale standardky dělají asistenti, takže nevím,“ pravil Kotal.

    Fanoušci Sparty: Kotal musí skončit, to samé i Rosický

    Za svá pozápasová slova čelí zkušený trenér drsné kritice z řad sparťanských fanoušků. Ano, pálí do něj tedy ti, kteří ho ještě před několika týdny označovali za spasitele a vynášeli ho do nebes.

    „Bohužel pan trenér Kotal neumí reagovat na vývoj zápasu včasným a vhodným vystřídáním nebo změnou rozestavení a už jsme toho svědky až příliš dlouho. Tak už si to přiznej, Roso, že je čas na změnu,“ píše fanoušek Sparty Martin.

    Mnohým příznivcům vadí zvláštní tahy sestavou, například nasazení kreativního záložníka Bořka Dočkala do útoku. 

    „Totální úlet! Kotalovi jsem vděčný, že tým dostal z největších sraček, ale upřímně začínám silně pochybovat, že má na to, aby tým dostal do takové kvality, aby byl schopný bojovat o titul. Ten jeho šíleně defenzivní styl na silné týmy nestačí. Neustále sází na pomalé hráče bez kreativity,“ myslí si sparťan Michal.

    Podle některých sparťanských fanoušků by bylo ideální řešení, kdyby Kotal sám rezignoval a přesunul se zpět k letenskému béčku.

    „Pane Kotale, jste odborník a Spartu jste dostal z nejhoršího. Dál nás ale už neposunete. Prosím, rezignujte a dejte Spartě šanci vrátit se k bojům o titul, a ne o střed tabulky. To samé vyřiďte i Tomáši Rosickému,“ vzkazuje Kotalovi fanoušek Tomáš.

    Stramaccioniho duch na Letné řádí dál, Kotalův konec je nepravděpodobný

    Podobných reakcí ze sparťanského tábora je na sociálních sítích k vidění nespočet. Dá se ale očekávat, že Kotal u kormidla zůstane i nadále. 

    Kotal se těší velké důvěře sportovního ředitele a klubové legendy Tomáše Rosického. Navíc by Sparta po letech, kdy střídala trenéry jako ponožky, už ráda zůstala jednomu kouči věrná delší dobu, protože neustále změny na trenérské lavičce nejsou žádné řešení.

    Stačí vzpomenout na několik let starý projekt internacionalizace, kdy Spartu převzal předražený Ital Stramaccioni. Ten si na Letnou přivedl mnoho finančně nákladných posil, ale z kdysi slavného klubu udělal posměch celé ligy. 

    Od té doby Sparta vystřídala několik dalších koučů, zdá se, že Stramaccioniho duch na Letné ale řádí dál.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:27 středa 7. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      39
    • Sladký
      23
    • Super
      21
    • Trapas
      19
    • Tvl
      19
    • Cože
      16