Rumunská revoluce ve Spartě? 11 hráčů prý odmítá trénovat pod Ščasným

Může být na Spartě ještě hůře než krátce po domácí prohře s Teplicemi? Zdá se, že ano! Rumunská média totiž informují o tom, že v kabině zuří válka a hlavní roli v ní údajně hrají čtyři rumunští plejeři ve službách nejslavnějšího českého klubu.

Nicolae Stanciu, Florin Nita, Bogdan Vatajelu, Alexandru Chipciu. To jsou čtyři fotbalisté z Rumunska, kteří oblékají dres Sparty a podle rumunského serveru ProSport stojí za jakousi revolucí v kabině Letenských.

Údajně dle výše uvedeného webu celkem jedenáct hráčů po prohře s Teplicemi odmítlo trénovat pod vedením současného sparťanského lodivoda Zdeňka Ščasného.

Sparta ale informace vyvrátila na svém Twitteru. „Kromě zraněných hráčů měli všichni tradiční program,“ stojí v prohlášení.

10.prosince 2018 v 22:32, příspěvek archivován: 11.prosince 2018 v 13:27

Reakce na spekulace: Informace z rumunských médií o tom, že jedenáct hráčů odmítlo nastoupit k tréninku, je nepravdivá! Tým absolvoval regenerační trénink dle plánu. Kromě zraněných hráčů měli všichni tradiční program. #acsparta

K celé věci se vyjádřil i rumunský středopolař Nicolae Stanciu, kterého výše uvedený server uvedl jako jednoho z členů revoluce.

„Naše situace v lize nás mrzí, bojkotováním tréninků by se ale nic nevyřešilo, s trenérem nemáme problém. Dnešní trénink proběhl jako obvykle,“ řekl hvězdný Stanciu.

10.prosince 2018 v 22:51, příspěvek archivován: 11.prosince 2018 v 13:35

Nico Stanciu: „Spekulace v rumunských médiích jsou nesmyslné. Naše situace v lize nás mrzí, bojkotováním tréninků by se ale nic nevyřešilo, s trenérem nemáme problém. Dnešní trénink proběhl jako obvykle.“ #acsparta

Toto nejsou jediné spekulace, které Sparta v posledních dnech musela vyvracet. 

Na sociálních sítích se objevila zpráva, že další cizinec, tentokrát problémový Gaboňan Guélor Kanga, který si odpykává trest za červenou kartu proti Slovácku, dorazil na zápas proti Teplicím až pod hrozbou pokuty. Prý mu byla zima a na své spoluhráče se na vlastní oči nechtěl podívat.

To Sparta ale opět vyvrátila. „Kanga byl stejně jako Čivič při zápase s Teplicemi na stadionu,“ píše se na oficiálním sparťanském Twitteru.

10.prosince 2018 v 17:59, příspěvek archivován: 11.prosince 2018 v 13:32

Reakce na spekulace některých médií: Guélor Kanga byl stejně jako Eldar Ćivić při zápase s Teplicemi na stadionu. Informace o hrozbě pokutou se nezakládá na pravdě! #acsparta

Bleskurychlé reakce lidí, kteří se starají o sparťanský Twitter, ale fanoušky historicky nejúspěšnějšího českého klubu rozhodně neuklidní. Ti totiž touží po něčem jiném. Většina z nich volá po hlavě kouče a sportovního ředitele Zdeňka Ščasného. Dočkají se?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:54 středa 10. dubna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 11
  • 8
  • 8
  • 8
  • 7