Ligový Expres: Rozhodčí jsou šílení. Ale Sparta si z nich dělá alibi

Další propadák, další tápání. Fotbalová Sparta prohrála v Liberci, s výjimkou pár minut ve druhé půli hrála trapně. Byla poškozena rozhodčím, to ano, ale Ligový Expres ironicky upozorňuje na to, že se jí to ve zlé době vlastně hodí.

Na první Slavii ztrácí už devět bodů. Po sedmi zápasech. Čistě matematicky by z toho na konci sezony mohla být sekera pětačtyřiceti bodů. To by byla potupa, ale Sparta je prostě špatná.

V Evropské lize vypadla hned v úvodním předkole, nestačila na turecký Trabzonspor. V lize tři utkání vyhrála, jedno remizovala, tři prohrála. To poslední v neděli večer v Liberci 1:3.

Liberecký záložník Tomáš Malinský dal Spartě dva góly.

Jak se čekalo, šlo o duel plný emocí, nevraživosti, pěkných gólů, faulů, prapodivných výroků rozhodčích.

O duel, v němž zářil domácí drzounek Tomáš Malinský, hráč, od nějž se to moc nečekalo. Dal dva góly, vyrobil kontroverzní penaltu pro Slovan, do Sparty se verbálně pustil po zápase.

Jeho večer.

„Nevím, jestli je nějaké nové pravidlo, že když někdo někomu podrazí nohy, že to není faul. To je asi sparťanské pravidlo. Jasný faul, on mě kopl do nohy. Za mě jasná penalta. Matěj Hanousek si musí přečíst pravidla a aspoň se v nich dozví, co je faul a co není,“ spustil Malinský kulomet slov při rozhovoru pro televizi O2.

Liberecký záložník Tomáš Malinský chce penaltu po střetu se sparťanem Matějem Hanouskem. Rozhodčí ji nakonec Slovanu přiřkl, byla to chyba.

Ve druhé půli totiž po jeho střetu s Matějem Hanouskem kopal Slovan pokutový kop, z nějž zvýšil na 2:0. Penalta byla neoprávněná, platila verze sparťanského beka. Šlo o chybu rozhodčích na place i u videa.

„Říkal jsem si, ty brďo, co se děje? Ani na moment jsem nezapochyboval, že to byl faul na mě. Ale pískl penaltu, já si to z mého pocitu na hřišti rozhodně nemyslím,“ líčil Hanousek.

Pro sparťany bylo rozhodnutí videorozhodčího zásadním pozápasovým tématem, což nakonec potvrdil i trenér Václav Jílek

„Dostáváme se na tenký led, ale musím říct, že pro mě VAR ztratil důvěryhodnost. Je to nástroj pro rozhodčí, pro určitý způsob rozhodování,“ prohlásil tvrdě.

Kouč Sparty Václav Jílek při zápase v Liberci

Ano, Sparta byla poškozena, ale Slovan si také mohl stěžovat na to, že nebyl vyloučen v první půli hostující stoper Dávid Hancko. Rovněž v tu chvíli šlo o velmi zapeklitý moment…

Letenští by místo toho měli řešit svůj výkon. Ten byl tristní a vlastně ho demonstrují vteřiny kolem kontroverzní penalty.

Liberečtí šli do protiútoku, v první chvíli nevypadal příliš nebezpečně. Jenže Malinský vyrazil od své brány mocným sprintem na zteč. Šel podpořit spoluhráče Jakuba Peška, jenž postupoval s míčem, ale osamocený.

Obránce Sparty Uroš Radakovič chyboval i v Liberci.

Až Malinský a především sparťanská liknavost a lenost udělaly z akce cosi většího. S Malinským se měl vrátit zadák Uroš Radakovič. Ale jen vyklusával.

Liberecký záložník mu za 7,8 vteřiny (na nějakých sedmdesáti metrech) utekl o čtrnáct metrů. V překladu: Radakovič šel jako na výlet, Malinský dělal, co se má.

Proto mohlo dojít k jeho střetu s Hanouskem, proto se zápas definitivně zlomil. Jde o detail, který však dokumentuje sparťanskou hru.

Proto je ze Sparty průměrný tým. Na Slavii, s níž se chce porovnávat, vůbec nemá.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:04 středa 25. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 43
  • 41
  • 40
  • 39
  • 38
  • 36