Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Být Čech, tak je dávno venku! Sparťanské legendy hodnotí Itala Stramaccioniho

    Propadák za velké prachy! Tak lze prozatím ohodnotit angažmá italského trenéra Andrey Stramaccioniho na Letné. Rodák z Říma je koučem Sparty od léta. I přes mohutné investice do hráčského kádru nejslavnější český klub pod vedením jednačtyřicetiletého elegána tápe. Prohra v derby je pro některé legendy poslední kapkou!

    Nepostup přes Crvenou zvezdu Bělehrad, potupná porážka v Brně, zpackané derby. To je jen jen pár bodů z dlouhého seznamu nezdarů „Stramaccioniho Sparty“. 

    Italský kouč v létě změnil letenský mančaft k nepoznání. Přicházela jedna slavná posila za druhou. S dresem na Spartě dříve či později pózovali Mavuba, Mandjeck, Biabiany či Janko. Jenže tito štědře placení borci ani zdaleka nehrají tak, jak se čekalo. Není divu, že Spartě patří až pátá příčka v HET lize a derby opanovala konkurenční Slavia.

    Mimo to není tak růžová situace ani ve sparťanské v kabině. Spory mezi sebou měli mít například Vácha s Mandjeckem či Hovorka s Mavubou. Vře to i mezi fanoušky. Ti si přejí rychlou reakci od Daniela Křetínského. Ideálním scénářem by pro ultras byl vyhazov generálního ředitele Adama Kotalíka a celého trenérského štábu.

    Do jisté míry s tím souhlasí i některé legendy slavného pražského klubu. Například takový Lukáš Zelenka, který v prvním týmu Sparty působil v letech 2001–2005.

    Lukáš Zelenka býval kdysi označován za velký talent českého fotbalu.

    „Kdyby byl na lavičce Sparty kdokoliv jiný, tak ho vyhodí. Stoprocentně,“ má jasno Zelenka, který současnou situaci v klubu vůbec nechápe.

    Stramaccioni je jak pokusný králík, míní Zelenka

    „Pamatuji si, když jsme vedli ligu o devět bodů a i tak skončil trenér Straka. Tenhle Ital, tam je všechno špatně. Derby opět prokaučoval. Podle mě ani neví, co zápas se Slavií znamená. Neustále se na něco vymlouvá, je úplně mimo,“ běsní bývalý sparťanský středopolař.

    Sparťanský kouč Andrea Stramaccioni tápe. Bylo to vidět i v derby.

    Stramaccioniho kritizují experti i fanoušci. Kdy dojde trpělivost s italským koučem i majiteli Danielu Křetínskému? Podle Zelenky to může trvat dlouho. „Mně přijde, že si může dělat, co chce, že je to pokusný králík. Furt je to stejná pohádka. To, co předvádí, to je tedy něco,“ říká Expresu Lukáš Zelenka. 

    Poborský: Trenér z ciziny? Musí mít kvalitu

    Současnou situaci ve Spartě zpovzdálí sleduje také Karel Poborský, jeden z nejlepších českých fotbalistů v historii, který za Spartu válel v letech 2002–2005.

    Karel Poborský netuší, co má Daniel Křetínský za lubem.

    „Spartu sleduji jen výsledkově. Jde to mimo mě. Sezona je na začátku a Plzeň už jim hodně odskočila. Sparta to bude dohánět hodně těžko,“ svěřil se Poborský, který výše zmíněné derby ani neviděl. Podle svých slov navíc neměl komu fandit.

    Poborský Expresu také sdělil, že sparťanská sázka na zahraničního trenéra chyba nebyla. „Ale musí to být kvalitní a zkušený trenér. Jazyky nejsou problém, když my jdeme ven, tak se nás taky nikdo neptá, jestli umíme jazyk,“ míní Poborský.

    Udělala Sparta tedy chybu, když angažovala nezkušeného, ale předraženého Itala Stramaccioniho? Podle Poborského jsou jasnou odpovědí současné výsledky. „Teď záleží na tom, jak si to kdo vyhodnotí. Je to věc Daniela Křetínského a nemám tušení, jaké s ním má plány,“ zakončil muž, který také strávil jednu sezonu v konkurenční Slavii.

    Sparta musí řešit, zda je Andrea Stramaccioni ten pravý trenér pro její tým.

    Fotbalová Sparta zažívá jeden z nejhorších vstupů do sezony v historii. Svěřenci kouče Stramaccioniho dali v sedmi ligových utkáních jen šest branek – a stejný počet inkasovali. Méně jich v této fázi sezony Sparta vsítila naposledy před 39 lety. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:01 čtvrtek 18. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      8
    • Trapas
      7
    • Tvl
      5
    • Sladký
      4
    • Haha
      3
    • Cože
      2