Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Křetínský chtěl, aby fanoušci Sparty byli jednotní. Povedlo se, teď jsou všichni proti Italovi!

    Fanoušci fotbalové Sparty jsou konečně jednotní! Všichni už nemohou vystát vedení klubu a zároveň vyhánějí neschopného italského kouče Andreu Stramaccioniho. Po zpackaném derby už v lepší zítřky pod tímto stratégem věří málokterý sparťan. V nadsázce lze říct, že fanoušci splnili přání legendárního Tomáše Rosického a klubového bosse Daniela Křetínského.

    „Takhle nejednotnou Spartu jsem ještě nezažil,“ prohlásil smutný hrdina Sparty Rosický po zápase s Karvinou. Bodejť by nebyl zklamaný. 

    Trefil se za svůj milovaný klub po sedmnácti letech a mnoho fanoušků jeho trefu vůbec neslavilo. Raději protestovali proti vedení klubu a italskému kouči Stramaccionimu.

    Podobně jako Rosický po zápase s Karvinou promluvil i klubový boss Daniel Křetínský. Ten dokonce radikálním fanouškům vzkázal, že je na Letné už ani nechce. 

    Po derby s pražskou Slavií (Sparta prohrála 0:2, pozn. red.) se ale stalo něco, o čem Křetínský s Rosickým doslova snili. Fanoušci nejslavnějšího českého klubu jsou konečně jednotní - všichni si totiž přejí brzký konec klubového vedení a také vyhánějí předraženého italského kouče Stramaccioniho.

    Konec kouče Stramaccioniho si přejí už snad všichni sparťané.

    V diskusích na sociálních sítích píše mnoho sparťanů prakticky to samé. Do derby stáli za mančaftem a podporovali i kritizovaného Stramaccioniho, ale po této potupě už prostě nelze věřit v lepší zítřky.

    Důvod je prostý. Hráči v ostře sledovaném duelu zahráli podprůměrně, někteří přímo propadli. Drahé posily z ciziny opět ukázaly, že jim jsou tradice klubu ukradené. 

    Například hvězdné křídlo Ben Chaim, který přišel za téměř 3 miliony eur, více padal, nežli kouzlil. Rozhodčí Jílek ho měl rychle přečteného, a tak se Izraelec mohl jen vztekat.

    Nejdražší posila Sparty Tal Ben Chaim. V derby více padal, nežli kouzlil.

    A trenér Stramaccioni? To je kapitola sama pro sebe. Muž v dokonale padnoucím obleku absolutně nedokáže reagovat na průběh utkání. 

    Za stavu 1:0 pro domácí Slavii například vystřídal ofenzivní rychlonožku Biabianyho a na plac šel defenzivní univerzál Sáček. Gól Slavie byl pro jeho tým šok, se kterým se nedokázal vypořádat. Na hřišti to vypadlo, jako by sparťanský mančaft měl zakázáno útočit.

    Dost možná za to mohla taktika italského kormidelníka, která byla jednoduchá a přečetl by ji snad i tým z divize. Spočívala v tom, že kapitán Rosický dostane balon a „něco vymyslí“. 

    Tomáš Rosický v souboji se slávistickým lídrem Josefem Hušbauerem. Kapitána Sparty slávisté dokonale ubránili.

    Jenže legendárního záložníka slávisté dokonale zdvojovali, někdy i ztrojovali. I přestože Spartě tento styl nenesl ovoce, tak Stramaccioni mu věřil až do 79. minuty, kdy frustrovaný „Rosa“ hřiště opustil.

    Rodák z Říma je pod palbou kritiky v podstatě od samého začátku svého působení na Letné. Společně s ním chtějí fanoušci vyhnat také neoblíbeného generálního ředitele Adama Kotalíka. Pokud byly protesty proti nim v zápase s Karvinou jen slabý odvar, tak teď přijde peklo. Jejich konec si přejí už i ti umírnění, kteří jim ještě nedávno věřili.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:45 úterý 16. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      38
    • Sladký
      10
    • Haha
      6
    • Trapas
      6
    • Cože
      5
    • Tvl
      4