Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Komedie na Spartě: Drahého Itala vyrazili, ještě dražšího Chorvata opět lákají

    Ve fotbalové Spartě aby se čert vyznal! Nejslavnější český klub v létě s velkou pompou představil štědře placeného italského kouče Andreu Stramaccioniho. Ten se po devíti měsících pakoval pryč s ostudou. Jeho místo zaujal Pavel Hapal, který Spartu dotáhl k pátému místu, což je vzhledem k tomu, že letenský celek disponuje jednoznačně největším rozpočtem v lize, obrovské zklamání a podle mnohých sparťanů i ostuda. Hapal už tak vymýšlí plány na novou sezonu. Bude však i v příštím ročníku trenérem Sparty? Je možné, že ne. Objevily se totiž informace, podle kterých Sparta opět jedná s renomovaným chorvatským trenérem Slavenem Biličem.

    Sparta Biliče lákala už koncem loňského roku. Práci bývalého kouče chorvatské reprezentace, který je v současné době bez angažmá, obdivuje sparťanský boss Daniel Křetínský, který si údajně Biliče coby kouče svého týmu přímo vysnil.

    V listopadu, kdy se o angažmá Biliče na Spartě živě spekulovalo, se ale na Letné rozhodli dát ještě šanci italskému kouči Stramaccionimu. Ten zde ale vydržel pouze do března. Tehdy sparťanskému vedení s rodákem z Říma definitivně došly nervy. Tým převzal Pavel Hapal a Sparta se opět vydala na českou cestu, která je zaprvé levnější a zadruhé méně riskantní. Teď to ale vypadá, že z české cesty letenský klub brzy odbočí. A to celkem prudce!

    O tom, že Sparta obnovila svůj zájem o svérázného kouče Biliče, který vedl například anglický West Ham United, informuje chorvatský web Tportal.hr

    V článku se píše, že Daniel Křetínský vyslal do Chorvatska zástupce svého klubu, který má za cíl Biliče přesvědčit k podpisu smlouvy. 

    Na Spartě by se Bilič potkal se svým krajanem Mariem Galinovičem, který na Letné působí jako trenér gólmanů a podle výše uvedeného webu by byl moc rád, kdyby s Biličem, který ho kdysi vedl v reprezentaci, opět spolupracoval.

    Slaven Bilič v době, kdy koučoval londýnský West Ham United.

    Slaven Bilič by Spartu vyšel ale ještě mnohem dráž než italský břídil Andrea Stramaccioni.

    Stramaccioni na Letné pobíral zhruba 40 milionů ročně, Bilič v londýnském West Hamu dostával více než dvakrát tolik. 

    To, že by Sparta uvažovala o novém trenérovi, ale popřel klubový mluvčí klubu z Letné Ondřej Kasík. „Pavel Hapal bude u týmu nadále pokračovat,“ sdělil Kasík webu Seznam Zprávy.

    Téma Biličova příchodu na Letnou se ale hojně probírá i na sociálních sítích. Pro většinu fotbalových nadšenců to na první pohled působí jako utopie. Vždyť trenér Pavel Hapal je na lavičce teprve chvíli a teď bude mít teprve možnost si konečně přivést své vytipované posily a během letní přípravy zformovat kádr tak, aby s ním dosáhl lepších výsledků.

    Trenér Pavel Hapal měl pozvednout Spartu. Nepodařilo se mu to.

    Na druhou stranu Hapalův konec na Letné si přejí i někteří sparťanští fanoušci. Podle nich totiž tým pod jeho vedením nezaznamenal jak výsledkový, tak herní progres a Hapal prý není trenérem pro velkoklub, jako je Sparta.

    A navíc. Hapalovým příchodem Sparta jako by vzdala své snažení o odvážnou ideu zvanou internacionalizace klubu, která se fandům zpočátku moc líbila. 

    Klubové vedení mocně toužilo po zahraničním kouči, který má jméno, zkušenosti a hlavně ukočíruje tým plný hvězd. Bude jím skutečně někdy v budoucnu Bilič? Jasněji bude možná už do konce tohoto týdne.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:28 sobota 29. září 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      14
    • Haha
      11
    • Cože
      10
    • Trapas
      10
    • Sladký
      9
    • Tvl
      8
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...