Sparta je pro smích kvůli rekonstrukci Letné: O víkendu fotbal, přes týden ubytovna?

Pořádný šok čekal fanoušky Sparty, když se na internetu objevila digitální vizualizace možné podoby jejich stadionu. Část Letné by měla do roku 2023 projít rekonstrukcí a jednou z variant je i to, že prakticky celý kotel nahradí podlouhlá prosklená budova. A zatímco kovaní sparťané zuří a žádají vysvětlení, další fanoušci se na jejich účet náramně baví. „O víkendu fotbal, přes týden ubytovna!“ smějí se.

Fanoušci fotbalové Sparty brzy oslaví sto let od otevření letenského stadionu, zrovna velká paráda to ale nejspíš nebude. Vedení totiž uvažuje o rekonstrukci, a jak se dnes ukázalo, jednou z variant je i to, že se součástí historického stánku, který pamatuje řadu legendárních bitev, stane obří prosklená budova.

Ta by měla výrazně zasáhnout do jižní tribuny, kde se nachází i sparťanský kotel. Právě horní patro, které nejskalnější fanoušci při zápasech obývají, by podle digitální fotografie mělo být v polovině useknuto a nahrazeno novou stavbou, která se tím pádem stane velkou částí tribuny.

Zatímco sparťané mají oči pro pláč či rudnou vzteky a dožadují se vysvětlení, fanoušci dalších klubů se dobře baví na jejich účet. Mnozí z nich označují podlouhlou stavbu za modernější sídlištní panelák, jiným zase připomíná skleník.

„O víkendu fotbal, přes týden ubytovna,“ směje se třeba fanoušek plzeňské Viktorie.

Takto by mohl vypadat stadion fotbalové Sparty po plánované rekonstrukci. Fanoušci zuří!

Spoustu dalších zase pobavily sloupy podpírající plánovanou budovu, které by měly podle obrázku trčet rovnou ze spodní tribuny.

„Top místa,“ baví se jeden z uživatelů na účet těch sparťanů, kteří by si na místa právě za těmito sloupy mohli v budoucnu kupovat permanentky.

Fanoušky Sparty také štvalo, že se ke zveřejněným fotografiím dlouho nijak nevyjadřovalo klubové vedení.

„Já se nedivím, že se k tomu vedení ještě nevyjádřilo. K takové zrůdnosti by se nepřihlásil ani Islámský stát,“ napsal se značnou dávkou sarkasmu sparťan Honza.

Vedení: Jen jedna z variant

Protože se už ale ostrým reakcím nedalo déle vyhýbat, rozhodli se šéfové Sparty vydat prohlášení a svoje nejvěrnější fanoušky alespoň částečně uklidnili. Zveřejněná vizualizace je prý jen jednou z variant, jak by mohla jižní tribuna na Letné vypadat.

„Snímky, které jsou součástí studie, vypracované společností Pelčák a partner architekti, se objevily v minulých dnech na veřejnosti. Tyto návrhy a modely budou nyní projednány vedením AC Sparta Praha a nejedná se o schválené finální návrhy,“ vysvětlilo vedení fanouškům.

Rekonstrukce by prý měla zlepšit zázemí v ochozech, jako jsou toalety a občerstvení, ale i útroby stadionu. Aby nedošlo k razantnímu zásahu do kapacity, chce prý vedení snížit úroveň hřiště a vybudovat nové první řady všech čtyř tribun kolem hřiště. 

Kromě toho by měl veškerý příjem z pronájmu prostor v přistavené budově a dalšího komerčního využití jít na účet klubu. Ten by si tím výrazně finančně přilepšil.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:04 středa 26. června 2019. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 11
  • 10
  • 8
  • 8
  • 7