Blíží se konec bídného Itala na Spartě? Stramaccionimu může zlomit vaz Plzeň

Sparťané už jistě slyší praskání dřeva. Pod bídným a předraženým italským koučem Stramaccionim se totiž pořádně láme židle. Trenér letenského velkoklubu nesplnil interní úkol. Měl zvítězit nad Znojmem, Teplicemi a Duklou. První dva soky Sparta porazila, na Dukle ale jen se štěstím vybojovala bod. Herní projev se nelepší a co víc, za dva týdny Stramaccioniho bandu čeká Plzeň, nejsilnější tým ligy. Fanoušci Sparty se pomalu, ale jistě připravují na debakl, který je však může zachránit před záhubou, do které je elegantní Ital na lavičce vede.

Výsledky bídné, herní projev ještě horší. Není proto divu, že většina sparťanských fanoušků doslova sní o vyhazovu kritizovaného italského trenéra Stramaccioniho.

Ten získal angažmá na Letné letos v létě a během přestupního termínu změnil mančaft k nepoznání. I přes utracené stamiliony ale jeho tým hraje bídně a v současné chvíli patří Stramaccioniho svěřencům pátá příčka

Na vedoucí Plzeň pak Sparta ztrácí už neuvěřitelných dvanáct bodů. A právě se Západočechy se letenští fotbalisté v příštím kole po reprezentační přestávce utkají. 

S drtivou porážkou se smiřují už i skalní fanoušci Sparty. Někteří z nich si ale prohru s nenáviděným rivalem posledních ročníků dokonce přejí. Bylo by potom totiž přinejmenším reálné, že konec bídného italského stratéga je již za dveřmi.

Jak dlouho bude Křetínský ještě trpět Stramaccioniho?

Majitel Sparty Daniel Křetínský sice tvrdí, že za jednačtyřicetiletým lodivodem nadále stojí. Málokterý sparťanský fanoušek si ale dovede představit, že by Stramaccioni i po dalším fatálním neúspěchu ve funkci setrval.

Případná prohra s Plzní by pro italského elegána byla už jeho třetím velkým průšvihem během pár měsíců na letenské lavičce. Nedávno Sparta padla v derby s pražskou Slavií, ještě předtím si Stramaccioniho výběr nedokázal poradit s Crvenou Zvezdou Bělehrad, což zapříčinilo to, že letos je nejslavnější český klub bez evropských pohárů.

Na začátku sezony sice někteří sparťanští fanoušci Stramaccioniho ještě hájili a dávali mu čas. Teď, po devíti kolech, už si ale téměř všichni přejí jeho konec.

Křetínský bídnému Italovi prý věří. Málokdo ho ale chápe.

Rodák z Říma, který za svou trenérskou kariéru v dospělém fotbale ještě neslavil žádný větší úspěch, zatím nedokázal Spartě vštípit herní tvář. Nové posily na hřišti nebojují a otráveně mnohdy působí i klubové legendy Lafata a Rosický.

To, že jeho angažmá je pořádným krokem vedle, už pochopila většina fanoušků. Teď se čeká už jen na Daniela Křetínského. Zlomí stylovému Italovi vaz právě Plzeň?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:01 úterý 30. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 7
  • 6
  • 6
  • 6
  • 5