Křetínský nechtěl být za šaška. Dal Stramaccionimu a jeho partě flastr. Svět se směje dál

Bídný italský kouč na lavičce a snad ještě bídnější zahraniční posily ploužící se po trávníku. Není divu, že sparťanskému šéfovi Danielu Křetínskému už pomalu, ale jistě docházejí nervy. Jeden z nejbohatších Čechů nacpal do letní revoluce na Letné peníze, o kterých se ostatní fotbaloví bossové z Česka snad i bojí mluvit. Tým, který vede nejkritizovanější kouč ligy Andrea Stramaccioni, hraje ale hluboko pod své možnosti. Majitel Sparty se tak rozhodl konečně razantně udeřit. Jeho rozhodnutí je ale patrně ještě směšnější než všechny jeho dosavadní tahy.

Andrea Stramaccioni toho na Letné dokázal už mnoho. S týmem plným posil nedokázal projít do Evropské ligy, v lize Spartě patří až pátá příčka a sami hráči vědí, že titul už je utopií. Nedávno navíc svěřenci římského rodáka vypadli i z domácího MOL Cupu, kde nestačili na Baník Ostrava, který v HET lize bojuje o přežití.

Proti Stramaccionimu už delší dobu bojují sparťanští ultras, kteří si přejí jeho odchod. I tak se ale neúspěšný trenér těší důvěře klubového bosse Daniela Křetínského. Anebo ne?

Miliardářovi totiž ruply nervy právě po blamáži s Baníkem Ostrava. Stramaccioni sice dále zůstává trenérem, ale on i jeho parta dostali podle informací webu iSport.cz flastr ve výši tří milionů korun. 

Křetínského už nebaví být neustále za hlupáka.

Na první pohled se jedná o velké peníze. Zdání ale klame. Stačí trocha matematiky a vše je jinak.

Pokuta se podle deníku Sport mezi dotyčné hříšníky poměrově rozdělí podle výše jejich základního měsíčního příjmu. Stručně a jasně – byl uplatněn princip kolektivní viny.

V současné době hráčský kádr Sparty čítá 28 jmen. Těch všech se daná pokuta nejspíše bude týkat. Milost možná dostanou hráči, s nimiž se do A týmu příliš nepočítá, což by mohl být teoreticky jen náhradní brankář Vojtěch Vorel a mladičký záložník Christian Frýdek.

Jinak by se na třímilionové pokutě měli podílet všichni. A to není vše!

Sparta má v současnosti také velmi početný realizační tým. Vedle italského kouče Stramaccioniho, který je veden jako hlavní trenér, na Letné pracuje ještě minimálně dalších 21 lidí. Jedná se o kustody, lékaře, fyzioterapeuty, či dokonce analytiky.

Takže nakonec ten třímilionový flastr nebude až takové peklo.

Když si vezmete, že třeba takový kritizovaný defenzivní záložník Rio Mavuba bere kolem dvou milionů korun měsíčně, tak pár desítek tisíc je pro něj asi jako pro „obyčejného smrtelníka“ pár stovek.

Daniel Křetínský se rozhodl zareagovat na naprosto katastrofální výsledky a výkony svého mužstva, do kterého nasypal už neuvěřitelné peníze, ovšem úspěch se dosud nedostavil. Nechtěl už být totiž dále za šaška a rozhodně stojí o to, aby byl brán jako šéf, kterého budou podřízení za každou cenu poslouchat. A pokud ne, tak budou padat hlavy!

Tímto flastrem je ale opět pro smích. Milionovým posilám za neuvěřitelně tristní výkony udělil tak směšnou pokutu, že si toho snad ani nevšimnou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:07 neděle 25. února 2018. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 15
  • 9
  • 7
  • 5
  • 5