Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nevyhodili mě, mlžil Stramaccioni. Co na to Sparta? Ščasný udeřil

    Jeho působení byla jedna velká komedie – hořká komedie. Samozřejmě, ani konec Andrey Stramaccioniho jako trenéra fotbalové Sparty nemůže vypadat jinak.

    Všimli jste si? František Straka, jeden ze známých českých trenérů, vlastně nikdy nebyl odnikud vyhozen. Snad jen kdysi ze Sparty, ale to přece byla zlovůle toho hloupého majitele Daniela Křetínského.

    Jinak ze všech svých „asi“ padesáti angažmá odešel sám. I když končil v Polsku, Egyptě, Austrálii, Rakousku, Česku, na Slovensku, nikdy ho klub „nevykopl“. Tedy aspoň to proslulý Franz říkal…

    A teď se podobně zachoval Andrea Stramaccioni, když ho z Letné vypoklonkovala Sparta. V italských médiích uvedl, že odešel na vlastní žádost. „Děkuji prezidentovi Křetínskému za všechnu jeho snahu, ale už nešlo dál pokračovat,“ řekl italský kouč.

    Andrea Stramaccioni vydržel ve Spartě devět měsíců.

    Z Prahy za to hned dostal výchovný pohlavek. Ozval se Zdeněk Ščasný, jeden z Italových předchůdců na lavičce a nynější sportovní ředitel. Ač se Ščasný i Sparta snažili nejprve dodržovat dekorum, nyní se jasně ukazuje, že Stramaccioni nemohl pokračovat.

    „Máte pocit, že odstoupil sám?“ řekl Ščasný na tiskové konferenci, na níž klub představoval nového kouče Pavla Hapala.

    „Pokud by nechtěl pokračovat, přišel by a řekl to. On ale chtěl dál trénovat a budovat mužstvo. Tam, kde trenér v zimě psal v analýze, že je problém, jsme mu nadstandardně vyšli vstříc a přivedli jsme nesmírně kvalitní hráče. Podrželi jsme trenéra, snažili se mu maximálně pomoci, ale stále to nešlo. A po zápase s Brnem jsme usoudili, že reakce trenéra v průběhu utkání nebyla taková, jaká by měla být. Neviděli jsme světlo dál, že by se to mohlo zvednout. Proto jsme se jednomyslně všichni rozhodli udělat změnu,“ pokračoval.

    „Celkem mu rozumím, protože nechce odejít s pocitem, že tu něco nezvládl, tak chce najít někoho, kdo za to může,“ nahodil sportovní ředitel téma, že Stramaccioni hraje také o svoji budoucnost.

    V Itálii se také psalo o hádce Ščasného se Stramaccionim během poločasové přestávky nedělního zápasu s Brnem. Právě po domácí remíze 1:1 se Zbrojovkou byl Stramaccioni vyhozen.

    Když Sparta představovala Pavla Hapala jako nového trenéra, sportovní ředitel Zdeněk Ščasný u toho nechyběl.

    „Vnímám, že se něco objevilo. Některé věci byly až úsměvné. Mám obrovskou výhodu, že u všeho byl i Tomáš Rosický. S trenérem jsme žádnou roztržku neměli. To, že někdy požadoval, abychom se s ním o poločase potkali a sdělili mu naše poznatky, to není nic nového. Potkali jsme se v posilovně, kde jsme si řekli svoje názory. To bylo všechno.“

    Je pravda, že Ščasný je známý prchlivec, takže jeho pohled na to, co je hádka (a není), může být rozdílný od Italova náhledu.

    A když už byl Ščasný na tiskovce v ráži, ukázal, že rozhodně nelituje Stramaccioniho odchodu. „Cítím neskutečně přátelskou atmosféru v kabině trenérů, radikální změnu u hráčů. Ale to je jedna věc. Teď to musíme přetavit v to, že začneme hrát, co Sparta hrát má,“ prohlásil.

    Je vidět, že to klukům na Letné klapalo…

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:54 čtvrtek 5. července 2018. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      11
    • Super
      10
    • Cože
      7
    • Sladký
      7
    • Tvl
      7
    • Trapas
      6